2022 november 29 kedd
KezdőlapEmberekTúl sok bőrrel született, az orvosok tehetetlenek voltak...

Túl sok bőrrel született, az orvosok tehetetlenek voltak…

-

1993-ban született meg Tomm Tennent Délkelet-Ausztráliában. Már az ultrangos vizsgálatok során is látták, hogy valami nem stimmel. A szülőkben felmerült a kérdés, hogy biztosan megtartsák-e a kicsit, de úgy döntöttek, hogy az ő gyerekük, és szembe néznek a problémával. Fogalmuk sem volt róla, hogy mekkora lehet a gond.

“Amikor világra jött, teljesen ledöbbentem… nem hittem volna, hogy egy kisbaba kinézhet így…” -mesélte édesapja, Geoff Tennent.

Debbie Tennent, az anyuka elmesélte, hogy mennyire izgult.
“Rettegtem az első pillanattól, de közben borzasztóan vártam is. Természetesen amikor megláttam, először meghökkentő volt a látvány, de nagyon jó érzés volt a kezemben tartani a kicsikém.”

Tomm két és fél hónapot töltött egy kutatóközpontban, rengeteg vizsgálatot elvégeztek. Az orvosoknak fogalmuk sem volt, hogy mivel állnak szemben. Semmilyen gyógymódot nem tudtak ajánlani, csak várták, hogy majd “belenő” a bőrébe. De az kiderült, hogy nem ő volt az első ilyen gyermek a nyilvántartás szerint.

A kutatók több hasonlóságot is felfedeztek Tomm és a kínai Shar Pei kutyafajta között. Elkezdték alaposabban kivizsgálni a helyzetet, és valóban több kérdésre is megtalálták a választ. Ezeknél a kutyakölyköknél magasabb a hialuronsavszint, ez Tommnál is jóval magasabb. A kölykök esetében, ahogy idősödnek, egyre csökken ez az érték, az orvosok bíztak benne, hogy a fiúnál is így lesz.

Mire iskoláskorú lett, sokkal kevésbé látszott az elváltozása. De mivel így is kilógott társai közül, nem barátkozott vele senki. Fiatal évei nehezen teltek, nem fogadták el igazán sehol sem.

Tomm szülei úgy gondolják, hogy a szépség belülről fakad, és nem a bőre nagyságán múlik. Sosem akarták rejtegetni a gyereküket, mindig büszkén kiálltak érte és mellette. Nagyon boldogok, hogy idősebb korára, szinte teljesen “belenőtt” a bőrébe.

A videó, amiben az édesapa elmeséli történetüket:


Tomm most 28 éves, és alig hinnénk el, hogy ennek a jóvágású gyereknek bármi problémája lehetett. Mosolygós, intelligens és okos. Azóta megtalálta élete szerelmét, Hannaht. Sugárzik belőlük a boldogság.

“Megtanultam együtt élni ezzel, és engem már nem zavar. A legtöbben így is megdicsérnek, hogy milyen jól nézek ki.” – mesélte Tomm

Ezek is érdekelhetnek