2022 július 6 szerda
KezdőlapEgészségÚgy néz ki mint aki terhes, az orvosok nem hittek a szemüknek

Úgy néz ki mint aki terhes, az orvosok nem hittek a szemüknek

-

Az összes szülő csak arra vágyik, hogy egészséges gyermekük szülessen. Fontos, hogy boldog gyermekkoruk lehessen, minden szülő igyekszik megteremteni a kiegyensúlyozott környezetet. Egy betegség viszont mindent romba dönthet. Ez történt ennél a kislánynál is.

Karen Rodas és Paul Bybkin boldog párkapcsolatban éltek. Semmi másra nem vágytak, csak hogy lehessen egy közös gyermekük, azt érezték, úgy lesz teljes a család számukra. Sikerült teherbe esnie Karennek, megszülte kisfiúkat, de sajnos nem sokáig tartott a boldogságuk. A kisfiú, Nathaniel csak 36 óráig volt életben. Policisztikus vesebetegséggel született, ami ciszták növekedését okozza. A végeredmény gyakran veseelégtelenség ilyen helyzetben, és nála is pontosan ez történt.

2013-ban a pár ismét mindent megtett és várták gyermeküket. Most egy kislányt, akinek Maddy a neve. Bekövetkezett az, amitől a legjobban féltek, ismétli magát az élet. Pont ugyanaz a komplikáció lépett fel, mint Nathanielnél. A szülők teljesen összeomlottak.

“Azt éreztük, hogy nem tudunk elviselni még egy csapást. Nem értem, miért velünk történik ez? Hogy lehet, hogy megint ez a betegség?”

A kislány pocakja annyira fel volt dagadva, hogy úgy nézett ki, mint egy kilenc hónapos terhes nő. Felcsillant egy kis remény. Az orvosok pozitív hírekkel álltak elő. Életmentő műtétet kell végrehajtani a gyermeken, de van esélye. A szülők tudták, hogy bármit képesek megtenni a lányukért.

Annak érdekében, hogy Maddy normális életet élhessen, muszáj volt találni egy vese donort. Egy csodának köszönhetően, az édesapa veséje megfelelő volt.

“Egy pillanatig sem gondolkodtam, bármit megtettem volna a lányomért!”

Mielőtt a műtét megtörtént, a kislány végig kórházban volt, szinte egész nap aludt. nagyon kellett rá vigyázni, nehogy elkapjon valami fertőzést, mert az számára a véget jelentette volna.

“Amikor egyszerre fekszik be a műtőbe a lányod és a férjed. Teljesen összeomlottam, rettegtem, hogy minden rendben legyen. Alig vártam, hogy újra magamhoz ölelhessem őket. Végre egy normális, egészséges családként szeretnék élni!”

A műtéten minden jól alakult, teljesen rendben ment a beavatkozás. Az átültetés sikeres volt. Az édesapa megmentette a gyermek életét, határtalan a család boldogsága. A kislány nagy hasa visszahúzódott. Most pont olyan édes kis gömbölyded hasa van, mint bármelyik másik kisbabának.

Paul úgy gondolja, csak annyit tett, mint amit minden apa megtenne a gyerekéért, főleg ha valamilyen betegség lép fel. Bármikor segítene újra. Úgy gondolja, ettől szülő, egy szülő. 25 év múlva valószínűleg egy újabb műtéten kell majd átesnie Maddynek. De addig még rengeteg boldog év van vissza. Tudják, hogy a következő műtéten is minden a legnagyobb rendben lesz. Addig is minden pillanatot szeretnének megélni és amit csak lehet, megmutatni a lányuknak.

Ezek is érdekelhetnek