2022 július 1 péntek
KezdőlapEmberekÚgy néznek ki mintha földönkívüliek lennének - Az emberek azonnal menekülni kezdenek,...

Úgy néznek ki mintha földönkívüliek lennének – Az emberek azonnal menekülni kezdenek, amint meglátják őket

-

Az évek során elég sok mindennel találkoztunk már az interneten. Láttunk tetőtől-talpig kitetovált nőket/férfiakat, megszámlálhatatlan mennyiségű piercinget viselő embert, bőr alá ültetett implantátummal rendelkező személyt, magassarkút és nőiruhát viselő férfit és még sorolhatnánk. Akármennyire is szeretjük a piercingeket, vagy a tetoválásokat, mindennek van egy határa. Tartja is a mondás, hogy a kevesebb néha több. Ez bizony így van. Ennek ellenére akadnak emberek, akik nem értenek ezzel egyet és mindent megtesznek annak érdekében, hogy közel sem szokványos és hétköznapi viseletükkel felhívják az emberek figyelmét. Az utóbbi években egyre több űrlény kinézetű személlyel találkozhattunk a social médiában, akik egy másodperc alatt képesek ráhozni másokra a frászt.

Mai cikkünk főszereplői is pontosan ilyenek. Képeiket pár másodpercnél tovább nemigen lehet nézegetni, mert olyan érzés, mintha egy negatív felhő kerített volna a hatalmába. Tény, hogy manapság azt szajkózzák, hogy szinte bárkiből lehet bármi, de azért ez mégiscsak túlzásnak érezzük.

A Fecal Matter nevű Instagram oldalt a 23 éves Hannah Rose Dalton és párja a 25 éves Steven Raj Bhaskaran hozta létre, ám ez nem olyan nevű profil, amit az ember szívesen látogatna. Ennek ellenére mégis 751 ezren követik mindennapjaikat és az általuk megálmodott ruhákat, styleokat.

A két fiatal azonban nemcsak nevükkel, hanem megjelenésükkel is sokkolja az internet népét, no meg az utcán sétálókat. A montreali házaspár azt állítja, hogy a stilizációk a viktoriánus korszakból származnak. Nehéz azonban bármit is összehasonlítani ezzel az irányzattal, mikor protézisekből készült magassarkú cipőkben, és nagyon élethű űrlény sminkben lépnek ki az utcára. Sokan kész rémálomnak tartják őket.

A házaspár legnagyobb álma, hogy saját ruházati márkát hozzanak létre, ami bizony nagyban hasonlítana ahhoz, amit önmaguk is képviselnek. Az azonban tagadhatatlan, hogy találékonyságuk meghaladja a legvadabb képzeletet is. Céljuk, hogy a nézők megkérdőjelezzék környezetüket, ami valljuk be biztos sikerül is.

“Azokkal a kapcsolatokkal, és anyagi javakkal amellyel az emberek rendelkeznek, megpróbálunk játszani.” – mondja Steven.

A házaspár egyébként egy ruhatervező iskolában ismerkedett meg egymással és ott született meg ennek az egész koncepciónak a terve. Az volt a szándékuk, hogy valami cenzúrázatlan dolgot hozzanak létre a kritikus gondolkodás elősegítésére. E célt minden bizonnyal sikerült elérni.

A Fecal Matter ruházati vonala állítólag valamiféle szerelmi történetet is elmesél. A pár a főiskola utolsó évében ismerkedett meg, és kitörő szerelmük felkészítette őket arra, amit a világnak ajánlaniuk kellett.

A Fecal Matternek köszönhetően a pár megtalálta a saját “én” -jét. Ennek eredményeként felfedezték saját identitásukat, és megtalálták a bátorságot, hogy bemutassák, kik ők valójában. Most azon vannak, hogy egyetlen nemmel se azonosuljanak.

Irányzatuk kétféle érzést generál – negatívat vagy pozitívat, ami abból kifolyólag lehetséges, hogy senki sem közömbös a szélsőséges és ellentmondásos megjelenés iránt. A sok negatív vélemény ellenére sok embert inspirált a pár munkássága.

Így néznek ki smink nélkül. Már nem is olyan ijesztőek igaz?

Jelenleg Londonban élnek, ahol megpróbálnak bejutni a divat világába, mely “nem korlátozza a nemet arra, amit viselünk” – mondta Hannah.

Ezek is érdekelhetnek