2023 március 25 szombat
KezdőlapCelebÜgyes!!! Lajcsi végleg megúszhatja a börtönt?...

Ügyes!!! Lajcsi végleg megúszhatja a börtönt?…

-

Ügyes tervet fundáltak ki Lajcsiék!

Lajcsit a bíróság 2022. december 7-én áram-, gáz- és vízlopásért jogerősen 3 év 6 havi börtönbüntetésre ítélte. Ennek letöltését 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie a „parkettásban”. Így becézik a kecskeméti luxusbörtönt.

lajos
Ügyes!!! Lajcsi végleg megúszhatja a börtönt?...

Dr. Györei Péter büntetőjogi ügyvéd a következőket írta:

A kijelölt napon a börtön kapujában várakozó lelkes újságíró-csapatnak azonban csalódnia kellett: a művész fellépése elmaradt. Mint kiderült, Galambos már hetekkel előtte kérelmezte a bíróságnál büntetése végrehajtásának elhalasztását.

A halasztási kérelem indokát illetően azonban nagy a titkolózás. Ennek oka valószínűleg az, hogy Galambos és ügyvédei olyan mestertervet eszeltek ki, amellyel a mulatós zenész akár végleg megúszhatja a sittet.

kep 2023 02 20 112041012
Ügyes!!! Lajcsi végleg megúszhatja a börtönt?...

A törvény szerint az ilyen mértékű szabadságvesztés esetén engedélyezhető a halasztás, maximum 3 hónapnyi időtartamra.

Ezen szabály alól kivétel, ha az elítélt olyan betegségben szenved, ami életveszélyes. Állítólag Lajcsi ilyen jellegű szívelégtelenségben szenved, szóval erre hivatkozott a halasztás iránti kérelmében.

kep 2023 02 20 112127205
Ügyes!!! Lajcsi végleg megúszhatja a börtönt?...

Ezt majd egy büntetés-végrehajtási bíró fogja elbírálni. Figyelembe kell vennie az orvosszakértő véleményét.

kep 2023 02 20 112054554
Ügyes!!! Lajcsi végleg megúszhatja a börtönt?...

Ha a Bv. Egészségügyi Központ úgy nyilatkozik, hogy a bv-intézetben nem oldható meg a közvetlen életveszélyben levő Galambos Lajos ellátása, akkor a bíró akár többéves halasztást is adhat a börtönbe vonulásra.

Egyes szívbetegségek nem csak közvetlen életveszéllyel járnak, hanem gyógyíthatatlanok is. Erre hivatkozva a börtönbe vonulás, akár korlátlan ideig is halasztható. Magyarán egy szívbeteg elítélt akár végleg megúszhatja a börtönt.

kep 2023 02 20 112107535
Ügyes!!! Lajcsi végleg megúszhatja a börtönt?...

Hogy mennyi esélye van Lajcsinak, az több tényezőtől is függ. A Bv. Eü. Központ nyilatkozhat úgy, hogy vállalja a gyógyíthatatlan, életveszélyben levő elítélt folyamatos gondozását, a bíró ennek alapján pedig úgy dönt, hogy a súlyos szívbetegnek mégis börtönbe kell vonulnia. De ekkor még mindig lehet kérvényezni a büntetés félbeszakítását, illetve kegyelmi kérvénnyel fordulni a köztársasági elnökhöz, hogy a hátralévő időt ne kelljen leülnie.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

Ezek is érdekelhetnek