2022 május 23 hétfő
KezdőlapEmberekÚj divat az autósok körében. Mit jelent ez a rejtélyes matrica?!

Új divat az autósok körében. Mit jelent ez a rejtélyes matrica?!

-

Új divat a sofőrök körében. Rejtélyes matricát ragasztottak az autókra. Egy cápa felfal egy kis halat. Mit jelent?

Számtalan ötletes, vicces autómatrica kering az autósok körében, autóján. Ezek a matricák alapvetően a jármű díszítésére szolgálnak, de sokan vannak, akik kicsit mélyebb gondolatokat is kifejeznek ilyen módon.

Jelen esetben egy jellegzetes matricáról van szó, amelyen egy cápát látunk, aki készül megenni egy kishalat. Az utóbbi időben egyre több ilyen matricát látni. Főleg a nagyobb városokban. Az ártatlannak tűni, egyesek számára vicces matrica erősen ellentmondásos felhanggal bír.

A hal a kereszténység kezdete óta Jézus Krisztus jelképe. Ógörögül az ichtysis halat jelent. Ez egyébként egy akrosztikon. Egy szó, amely a mondatban szereplő szava első betűiből áll össze. Jelentése: Jézus Krisztus, Isten Fia, Megváltó. Ezért sok járművön éppen ezt a szimbólumot láthatjuk, amellyel a keresztények kifejezik az egyházhoz való tartozásukat. Így a keresztények emlékeztetnek másokat arra, hogy Krisztus szavai még mindig élnek, és ők maguk sem szégyellik vallásukat.

Néhány sofőr úgy döntött, hogy válaszul egy matricát helyez el egy cápával, amely szélesre nyitja a száját, és egy kis hal elfogyasztására készül. Ez a vallásellenesség demonstrálásának szimbóluma. 

Egy kifejezésmód arra, hogy: elegem van a vallásból!

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek