2022 május 21 szombat
KezdőlapNagyvilágÚj világrekordot döntöttek: Egyetlen nap alatt több, mint 50 millió fát és...

Új világrekordot döntöttek: Egyetlen nap alatt több, mint 50 millió fát és növényt ültettek el.

-

Sajnálatos módon köztudott, hogy a világunk veszélyben van az általunk végzett tevékenységek miatt. Mi emberek olyan dolgokat csinálunk a bolygóval, ami minden egyes nap minden egyes percében sír és tiltakozik a beavatkozások ellen, ám mi mégsem halljuk meg. A hulladékfelhalmozás, a tengerek és óceánok szennyezése, az élővilág kipusztítása és a fák folyamatos kivágás beteggé teszik azt a helyet, ami hagyja, hogy éljünk benne. Hála isten azonban vannak olyan szervek, ahol támogatják Földünk megvédését, és mindent megtesznek azért, hogy megóvják a károktól. Vannak olyan vállalatok és szervezetek, ahol a műanyag hulladékot hasznosítják, és persze vannak, akik fákat ültetnek, hogy visszaállítsák a természet ökoszisztémáját.

Bhutánban például nagyon figyelnek az anyatermészetre, ezért mindig újabb és újabb facsemetéket ültetnek el, amivel növelik erdeik területeit. India a másik olyan ország, aki törődik a természettel és az állatok élőhelyével. Ezen ország be is került a Guiness-rekordok könyvébe, ugyanis a héten több, mint 50 millió fát ültettek el, kevesebb, mint 24 óra alatt. Ez igazi csúcs, nem is csoda, hogy bekerültek a könyvbe.

A projektben körülbelül 800.000 ember vett részt, köztük kormányzati tisztviselők, törvényhozók, háziasszonyok, diákok, sőt önkéntesek is jöttek, hogy csatlakozzanak ehhez a nemes mozgalomhoz. A fákat az ősi Kannaudzs városába ültették el. Mivel azon a vidéken az építkezések miatt túl sok növény vágtak és irtottak ki, ezért úgy döntöttek az emberek, hogy ideje cselekedni és visszaadni a földnek eredeti külsejét az állatoknak pedig régi-új élőhelyüket.

A projektben résztvevő emberek legnagyobb célja az volt, hogy megdöntsék Pakisztán rekordját, akik 847.275 fát ültettek el saját földjükön, ezen felül pedig, mint említettük vissza akarták adni az anyatermészetnek azt, ami jár neki. Annak ellenére, hogy ebben a városban ennyi fát sikerült elültetni, a kormány arra ösztönzi a népet, hogy további 29 államban is ültessenek növényeket. A tavalyi év során elképesztő dologra szánták el magukat, ugyanis 2030-ra 95 millió hektárnyi területre szeretnék növelni a fával beültetett földek számát, amire több, mint 6.2 milliárd dollárt szántak.

Te mit gondolsz erről a mozgalomról? Magyarországon is kellene ilyet indítani?

Ezek is érdekelhetnek