2022 december 8 csütörtök
KezdőlapHírekÚjabb fejlemények a Borkai-ügyben - Azonosították az "Ördög ügyvédjét"

Újabb fejlemények a Borkai-ügyben – Azonosították az “Ördög ügyvédjét”

-

Hétfőn állították elő Póczik József, egykori válogatott labdarúgót a Borkai-botránnyal kapcsolatban. A 66 éves férfit azzal vádolják, hogy a horvátországi eseményekről készült felvételekkel zsarolta Győr polgármesterét, Borkai Zsoltot. Azt állította, ha a politikus nem fizet, akkor nyilvánosságra hozza a videókat.

Póczik szerint azonban szó sem volt zsarolásról. A volt válogatott labdarúgó így fogalmazott:

“2018 júniusában kaptam egy telefonhívást egy olyan személytől, akit nem ismertem. Titkosított telefonszámról hívott. A lényeg az volt, hogy a budapesti szálloda portáján hagytak a nevemre egy borítékot. Nem mondták el, hogy mi van benne, csak hogy adjam át Borkai Zsoltnak. Én ezért a borítékért aztán elmentem, azt felvettem. Azt csak a kocsiban néztem meg, hogy mi van benne. Amit akkor láttam, azon elképedtem. A felvételeket megmutattam a kocsiban ülő utastársamnak, majd Győrbe mentem, és azokat átadtam Borkai Zsoltnak, aki nagyon örült ennek, fülig ért a szája. Hálálkodott. Kérdezte, hogy hálálhatná meg ezt. Én meg mondtam, hogy sehogy. Nem azért csináltam, hogy meghálálja. Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit.”

Póczik Józsefről már jó ideje terjed, hogy valami köze lehetett a Borkai-ügyhöz. A volt labdarúgó maga jelentkezett a rendőrségen, hogy vallomást tegyen, de végül erre nem került sor. Hétfőn azonban házkutatást tartották nála, a hatóságok mindent adathordozót le is foglaltak, amit a lakásában találtak. Póczikot ezután Budapestre szállították.

A nyomozók feltételezése szerint a focista tíz millió forintot szeretett volna kicsikarni a kompromittáló felvételekért cserébe a győri polgármestertől.

Arról azonban akkor még nem esett szó, hogy ki szervezte a Borkai elleni akciót és ki tette közzé a felvételeket. A gyanú szerint a kiszivárogtatáshoz az egyik ellenzéki pártnak is köze lehet, de ez még nem bizonyított.

Ezek is érdekelhetnek