2022 november 28 hétfő
KezdőlapItthonÚjabb megrázó videót és képeket tett közzé a rendőrség a Hableányról -...

Újabb megrázó videót és képeket tett közzé a rendőrség a Hableányról – 26 órán át vizsgálták

-

Véget ért a Hableány hatósági szemléje, ami 26 órán keresztül tartott. Ennek során a rendőrök összesen 34 Gigabyte-nyi videó- és 9 Gigabyte-nyi fényképfelvételt rögzítettek a sikeres nyomozás elősegítése érdekében. A fotók közül többet is közzétettek.

A Rendőrség a kiadott közleményében a következőket írta:

“A Dunai hajóbalesetben 2019. május 29-én elsüllyedt Hableányt 2019. június 11-én kiemelték és még aznap délután egy csepeli kikötőbe szállították, ahol Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei az ügyészséggel, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusaival, valamint a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködve, műszaki, illetve igazságügyi, hajózási nautikai szakértő bevonásával a hajón szemlét hajtottak végre.”

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság részéről a szemlén négy szakterület – bűnügyi technika, közlekedésrendészet, dunai vízirendészet és bűnügyi nyomozó – 23 rendőre két napon át 26 órában vett részt.”

“A legmodernebbnek számító, úgynevezett 3D-s szemlén a rendőrök összesen 34 Gigabájtnyi videófelvételt, 9 Gigabájt fényképfelvételt készítettek és rögzítették a hajón lévő sérüléseket, elváltozásokat.”

“A személyi és tárgyi bizonyítékok teljeskörű beszerzése, valamint a tényállás tisztázása érdekében lefoglalták a Hableány kommunikációs és adatrögzítő eszközeit.”

“A 26 órás szemle során a helyszínen lévő 20 fős katasztrófavédelmi egység összesen 5 köbméter gázolajos vizet, 2 köbméter tiszta gázolajat, valamint 7 köbméter gázolajjal szennyezett homokot, iszapot és egyéb veszélyes anyagot távolított el a hajóból.”

“A szemle során a hajóban újabb holttestet a rendőrök nem találtak, a kutatásban résztvevők továbbra is megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán az összes bevethető hajóval, valamint parti egységekkel megerősítve folytatják a keresést.”

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hableányt lefoglalta és a csepeli kikötőből az újpesti kikötőbe átszállíttatja, ahol azt folyamatosan őrzi.”

A hajóroncs kiemelésekor összesen 4 áldozat került elő.

Szerdán egy újabbat találtak Madocsa környékén, így jelenleg még további hármat keresnek.

A Rendőrség közzétett egy videót is:

Ezek is érdekelhetnek