Világunk.hu
2023 december 7 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapTech & TudományÚjdonság a WAZE-ben. Ennek sok autós örül majd!

Újdonság a WAZE-ben. Ennek sok autós örül majd!

-

Lassan elérhető lesz a Waze újítása, amelynek minden autós örülni fog.

Manapság egyre többen használnak elektromos autót, amely használatát megnehezíti, hogy nem tudni pontosan, hol lehet tölteni. Nem biztos, hogy a kiválasztott töltő működik, vagy épp kompatibilis az autónkhoz. Ezen segít a Waze.

kep 2023 03 26 165835320

Egy nemrégiben bejelentett újítás szerint az autósok megadhatják az elektromos járművük típusát, és a töltő-csatlakozó fajtáját is. Így könnyebben találhatnak maguknak töltőállomást. Ebben segít a WAZE a következő frissítésben.

kep 2023 03 26 165615515

A WAZE a következőt írja:

„a töltőállomásokról szóló információk gyakran nem következetesek, elavultak vagy megbízhatatlanok, ami komoly problémát jelent a villanyautót vezetők számára, akik ha egy töltőállomáshoz navigálnak, azt vehetik észre, hogy nem találják vagy nem tudják használni. Azzal, hogy a Waze-térképet naprakész EV-töltési információkkal egészítik ki, könnyebbé válik az autók töltése”

kep 2023 03 26 165750404

A közösség helyi térképszerkesztői valós időben frissítik a töltőkre vontakozó adatokat. Így mindenki pontos információt kaphat. Jelenleg a benzinkutak árait is hasonlóan frissíthetik.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via