2022 július 6 szerda
KezdőlapEmberekÚjra megtörtént a lehetetlen: várandóssága alatt esett újra teherbe egy nő, aki...

Újra megtörtént a lehetetlen: várandóssága alatt esett újra teherbe egy nő, aki TikTokon mesélt az esetről

-

A legtöbben azt gondolják, ha egy nő egyszer teherbe esik, akkor onnantól fogva nem kell többet védekezni mert az aktusok alatt nem lehet újra teherbe esni. Nos el kell mondanunk, hogy ez tévedés. A nők mindössze néhány százaléka rendelkezik olyan szervezettel mely lehetővé teszi, hogy várandósság alatt újra teherbe essen. Mai cikkünk főhősnője, aki csak “theblondebunny1” néven található TikTokon megosztotta követőivel, hogy milyen érdekesség történt vele.

A nő készített jó pár videót, melyben elmesélte, hogy ikrekkel terhes. Mikor legközelebb bejelentkezett, akkor olyan hírrel rukkolt elő, amire senki sem számított. Kiderült, hogy három gyermeket hord szíve alatt, ami azért történt, mert nem védekeztek párjával koitálás során, hisz úgy gondolták a terhesség védetté teszi őt a további megtermékenyítéssel szemben.

Eleinte persze mindenkit lesokkolt a hírrel, de utána nagyon sokan gratuláltak neki. Az orvosok rájöttek, hogy a harmadik baba 10 nappal később fogant meg, s így tudott csatlakozni testvéreihez az anyaméhben.

A tudomány ezt a jelenséget szuperfetációnak nevezi. Ez akkor fordulhat elő, mikor egy nő egy hónapban kétszer ovulál. A legelső ilyen esetről 1865-ben készült feljegyzés és azóta csak 2017-ben és most ismétlődött meg. 2017-ben is nagyjából két héttel az első megfoganás előtt következett be a második terhesség és amikor eljött az idő, három csodás gyermek látta meg a napvilágot, Kathleen, Delilah és Tabitha.

Kathleen, Delilah és Tabitha

Most 2021-ben újra megtörtént a csoda és egy nő TikTok videóban mesélt róla.

A statisztikák szerint a nők 10 százaléka havonta kétszer ovulál. De nem mindegyikük tud kétszer egymás után teherbe esni. A nők kb. 3%-a esélyes erre.

Az orvosok két különböző születési időpontot adtak meg a nőnek, ám mivel a napok nagyon közel esnek egymáshoz, ezért ezt a három csöppséget is hármas ikreknek fogják titulálni.

Azt még nem lehet tudni, hogy a picik mikor fognak megindulni, csak egy hozzávetőleges születési időt tudtak meghatározni, ami április-május környékére esik. A konzultációk kezdetén többször meg kellett ismételni az ultrahangot, hogy az orvos megbizonyosodjon arról minden rendben van a babákkal. A vizsgálatok során kiderült, hogy mind három baba egészséges és teljesen normális fejlődést mutat.

A “theblondebunny1” felhasználónévvel rendelkező nő arról mesélt egyik videójában, hogy azért nem is védekeztek partnerével, mert legvadabb álmában sem gondolta volna, hogy így is teherbe eshet még egyszer. Miután az orvosok felvilágosították, hogy mi miatt történhetett teljesen ledöbbent, hogy ő egy ilyen picike csoport tagja.

Szerencséje van, mert mindegyik baba meghaladja a 28 hetes “kort”, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel nem kell semmilyen komplikációval számolniuk, persze ez majd szülés közben derül ki igazán. A nemrég végzett DNS vizsgálat azt is megállapított, hogy mind három baba ugyanattól az apától származik.

A szőke kismama azt is kijelentette, hogy ez lesz élete első és egyben utolsó szülése. Mondjuk teljesen érthető, hiszen egyszerre három csodás gyermek anyukája lesz.

Na mit szóltok? Ismertek olyat, aki esetleg hasonlóképp járt?

Ezek is érdekelhetnek