2022 május 25 szerda
KezdőlapEgészségÚjszülöttet találtak egy táskában. Valaki meg akart szabadulni a testétől.

Újszülöttet találtak egy táskában. Valaki meg akart szabadulni a testétől.

-

Egyre több olyan esetről hallunk szerte a világból, hogy valaki meg akart szabadulni a babájától. Ez egy szörnyű dolog. Gondoljunk csak bele, hogy szegény mit ártott ennek a világnak? Épphogy világra jön és máris gyűlölik őt és meg akarnak szabadulni tőle. Egy ártatlan emberi lény. Számtalan módja van annak, hogy elkerüljünk egy nem kívánt terhességet. Persze, drága az óvszer és az abortusz sem egy kényelmes dolog, de az még mindig egy fokkal jobb, mint megölni egy kisbabát. El sem tudjuk képzelni, hogy milyen ember képes erre.

Legutóbb a lengyeleknél történt egy nagyon szörnyű felfedezés.

Płońsk város egyik lakója épp a temetőben volt, ahol észrevette, hogy egy régi, elhanyagolt sírnál a föld friss, azaz nemrég fel volt ásva. Épp arra járt a temető őre is, akitől rákérdezett, hogy mi történt, hogy friss, felásott föld van ezen a síron. Fogalma sem volt, így hoztak egy ásót, hogy utána járjanak.

Nem túl mélyen egy táskát találtak, melyet kinyitva szörnyű felfedezésre leltek. Egy apró test volt benne a placentával. Szemeteszsákokba volt csomagolva. Az újszülött holttestét június 24-én csütörtökön áshatták el, valamikor éjjel.

A vizsgálatok természetesen azóta is folynak. Több tanút is kihallgattak és próbálják kitalálni, hogy miért akarta valaki elrejteni a baba testét. Boncolást is végeztek. A rendőrség szóvívője azt nyilatkozta:

“Az újszülött fiú testét további vizsgálatoknak vetik alá. Első körben arra próbálnak rájönni, hogy a baba élve született-e vagy sem. DNS vizsgálatot is kértünk.”

Sajnos ez csak egy történet a százból. A nagyobb szemétlerakókon, konténerekben szinte hetente bukkannak, elhagyott csecsemőkre.

Az országban több ponton is van kihelyezve nem kívánt csecsemők számára babamentő inkubátor. Itt név nélkül ott lehet hagyni egy babát, aki így kap egy esélyt a túlélésre és a boldog életre.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

*a képek csak tájékoztató jellegűek

Ezek is érdekelhetnek