2022 október 2 vasárnap
KezdőlapÉrdekességekUkrajna megvádolta Magyarországot, hogy vissza akarja szerezni a Kárpátalját

Ukrajna megvádolta Magyarországot, hogy vissza akarja szerezni a Kárpátalját

-

Az ukrán miniszterelnök-helyettes, Irina Verescsuk úgy gondolja, hogy Magyarország “oroszbarát” hozzáállása azt sugallja, hogy nem akar lemondani az olcsó orosz gázról, vagy arról, hogy esetleg visszakaphatja a Kárpátalját.

Egy hosszú Facebook-bejegyzésben állította a tisztviselő, hogy Magyarország egyáltalán nem támogatja az Oroszország elleni szankciókat. Nem szállít fegyvereket Ukrajnának, és még azt sem engedi, hogy Magyarország területén keresztül haladjanak más országok fegyverszállítmányai.

“Valójában mindenre nemet mondanak. Még egy lépés – és Budapest hivatalos retorikája teljesen oroszbarát lesz. Mi ez? Olcsó orosz gázt akarsz? Vagy talán a mi Kárpátaljánkat akarják?”

Szerinte Budapestnek csatlakoznia kéne a civilizált világhoz. Nem kellene megismételnie azokat a hibákat, melyeket a második világháború idején elkövetett.

Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter azt mondta, hogy Magyarország nem fogja támogatni az oroszellenes szankciókat, mivel ezek kárt okoznának az ország érdekeinek. Legfőképpen az orosz gázt és kőolajat célzó büntetőintézkedéseknek.

Azt is kijelentette, hogy Magyarország minden olyan javaslatot ellenez, amely növelné egy nagyobb méretű háború kockázatát.

A magyar kormány alapvetően elítéli az orosz-ukrán konfliktust, de próbál kimaradni az egészből. Már amennyire lehet. Nem csatlakoztunk azokhoz az országokhoz, melyek fegyvert küldtek Ukrajnába.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek