2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapÉrdekességekUkrajna sínen van, most már 100 százalékos az ukrán európai uniós tagság

Ukrajna sínen van, most már 100 százalékos az ukrán európai uniós tagság

-

A mai naptól már betonbiztos, hogy Ukrajna 100%-osan EU taggá válik. Csupán idő kérdése – jelentette be Dmitro Kuleba külügyminiszter péntek este, egy televíziós műsorban.

Mint ukrán diplomáciai vezető kifejtette, hogy “”Ami tegnap este történt a három héttel ezelőttihez képest, az olyan forradalom, amely Ukrajna és az EU érdekeinek felel meg, és sínre helyezi Ukrajna tagságát” – mondta.

Kuleba hangsúlyozta: “Az Európai Bizottság meglépi ezt a lépést, csupán idő kérdése. Mától 100%-os tény, hogy Ukrajna EU taggá válik.”

A külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a háború kezdete előtt, az ukrán EU-tagság csupán hipotézis volt, most viszont már betonbiztos, hogy tagállammá válik.

“Zelenszkij tekintélye lehetővé teszi, hogy felgyorsítsuk ezeket a folyamatokat, azonban ez nem napok meg hetek kérdése. Ez azért ennél több időbe telik.” – mondta Dmitro Kuleba

Alapvetően a keleti, Oroszországgal szomszédos tagállamok sürgették Ukrajna gyors úniós felvételét, de néhány nyugati, régebbi tagállam (Hollandia, Franciaország) messze nem ennyire lelkes a dolgot illetően.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek