2022 július 2 szombat
KezdőlapEmberekÜzleti úton halt bele a "hancúrozásba". A bíróság ítélete mindenkit meglepett...

Üzleti úton halt bele a “hancúrozásba”. A bíróság ítélete mindenkit meglepett…

-

Üzleti úton bújt össze a kollegájával, de a szíve nem bírta az “érzelmeket”. Mit tehet ilyenkor a bíróság?

Egy építőipari cég alkalmazottja üzleti útján felvitt magához egy nőt a szállodai szobájába, aki nem a felesége. A pár egymásnak esett, de a férfi szíve nem bírta.

Belehalt az aktusba a pasi, aki az üzleti úton megcsalta a feleségét. Xavier X. a TSO építőipari vállalat francia biztonsági mérnökének halálának oka szívroham volt.

A biztosító elismerte, hogy a halálát hivatali feladatok ellátása közben történt és munkahelyi balesetként kell kezelni. Az elhunyt családjának kártérítést kell fizetni. Vélhetőleg a család valahol örült is a biztosító ítéletének, mivel egész Franciaország értesült Xavier “árulásáról”, legalább valami hasznuk legyen belőle.

A TSO társaság azonban ezzel ellentétes véleményen volt, ami nem meglepő, hiszen a kártérítést neki kellett fizetnie. A mérnök nemcsak buja élvezeteket hajszolt egy szállodai szobában, ahelyett, hogy a műszaki dokumentáció fölött üldögélt volna, de miatta még súlyos pénzt is kell fizetni a családjának.

A nyugdíjkorhatár eléréséig szánt fizetésének a 80 százalékát kellene kifizetniük.

A bírósághoz benyújtott perben a cég azzal érvelt, hogy Xavier X. munkaidőn kívül szexelt, ráadásul nem abban a szállodában, amelyet munkáltatója bérelt neki. A TSO szerint a haláleset akkor következett be, amikor “tudatosan, kizárólag személyes érdeke miatt, munkaviszonytól független okokból abbahagyta a munkáját”.

A társaság legnagyobb elégedetlenségére a párizsi bíróság helybenhagyta a biztosító véleményét, és kártérítést rendelt el az elárult családnak . Az indoklásban szerepelt, hogy mindegy, hogy a munkavégzés során bekövetkezett baleset a munkahelyen vagy a pihenőidőben történik, kivéve, ha a munkáltató bizonyítja, hogy a munkavállaló személyes okokból “szakította félbe a kiküldetést”.

A bíróság emlékeztetett arra is, hogy a delegáción lévő munkavállalónak joga van szociális jogai érvényesítéséhez az üzleti út teljes időtartama alatt. A bíróság hozzátette, ebbe beletartozik a szex is:

A szex az élet szokásos aktusa, akárcsak a zuhanyozás vagy az étkezés.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek