2022 július 2 szombat
KezdőlapEmberek"Vagy teljesen leborotválom, vagy nincs fizikai együttlét" - Egy egyetemista lány őszinte...

“Vagy teljesen leborotválom, vagy nincs fizikai együttlét” – Egy egyetemista lány őszinte vallomása

-

Tartja a mondás, hogy: “Megszerezni könnyű, megtartani nehéz”. Ez pontosan így van a párkapcsolatokkal is. Sokan egyből fejest ugranak egy “szerelmi viszonyba” holott elképzelhető, hogy érzelmileg még nem tartanak ezen a szinten. A jó kapcsolatot fenntartani viszont nehéz, sok-sok erőfeszítést és kompromisszumot igényel. A felek nagyon könnyen tudják egymást formálni, főleg ha sok időt töltenek egymással. Például, ha régen voltak rossz szokásaik, amik idővel eltűntek, azt nagy valószínűséggel a párjuknak köszönhetik.

Cikkünk főszereplője egy olyan gyógyszerész hallgató, aki elmondása szerint boldog a kapcsolatában, ám partnerével egyetlen dologban nem tudnak megegyezni az pedig bizonyos testtájak szőrtelenítése.

Justyna, 24 éves, aki már évek óta együtt él barátjával Maciekkel. Elégedett a kapcsolatával, mert barátja törődik vele és nagyon szereti őt, ám ágyügyekben rendíthetetlen.

“Több mint 3 éve élek boldog kapcsolatban Maciekkel. Nagyon szeretjük egymást, mindig támogat, főleg, vizsgaidőszak alatt. Olyankor mindig türelmesebb velem. Tudom, hogy mindig számíthatok rá, de van egy kis problémánk, ami az intim higiéniáról szól.” – mesélte a lány.

Justyna barátjának nem tetszik, hogy barátnője odalent is szőrzettel rendelkezik:

“Általában diktátor ebben a kérdésben. Vagy nullára borotválom, vagy nincs fizikai együttlét. Többször előfordult, hogy az előjáték után a lényegre térünk, és hirtelen megáll, amikor látja, hogy nem vagyok tökéletesen sima. Szerinte ez undorító. Ő maga is fanatikusan törődik ezzel. Néha egy órára is elfoglalja a fürdőt, hogy rendbe tegye magát.”

Senki ne úgy képzelje el, hogy a 80-as évek “divatja” uralkodik a 24 éves lánynál. Egyszerűen csak barátja túl gyakran követeli meg, hogy borotválkozzon.

“Hetente legalább három alkalommal kell szőrtelenítenem. Ettől viszont fáj és irritált a bőröm. Próbáltam néhány népszerű szőrtelenítő gélt, de mindegyikre érzékeny voltam. A lézeres szőrtelenítést nem engedhetem meg magamnak, most a járványra való tekintettel sem.”

Justyna ennek ellenére mindig ad magára. Rendszeresen jár edzeni barátjával az edzőterembe és formában tartja magát. Még az epilálással sem lenne semmi baja, de, hogy ilyen gyakran kell csinálnia, valósággal ellehetetleníti ennek lehetőségét. Ez nagy fájdalmakat okoz neki.

A fiatal egyetemista lány nem tudta mi tévő legyen ezért egy barátjához fordult segítségért. Ő viszont meglepte a válasszal.

“Szerinte az az egyetlen helyes megoldás, ha szakítunk. Elmondása szerint a kapcsolatunknak hosszú távon nincs értelme. Az intimitás kulcsfontosságú egy párkapcsolatban, ha pedig ez konfliktusokat okoz, akkor a kapcsolatnak nincs sok esélye.”

Justyna ezután komolyan fontolóra vette, hogy el kellene beszélgetnie szerelmével. Persze benne van a félsz, mert nem tudja, barátja miként fog reagálni rá.

“Nem tudom, hogyan fog rá reagálni Maciek. Bizonyos kérdésekben nagyon megértő, de ha ragaszkodik valamihez, akkor nincs kegyelem. Különösen, ha ágyügyekről van szó. Nem arról van szó, hogy szeretnék felhagyni a szőrtelenítéssel, csak szeretném redukálni annak számát, hogy ne legyen kellemetlen. De abba is benne lennék, hogy csak egy bizonyos szintig borotválnám le. Sajnos úgy gondolom nem fogja megérteni, és szilárdan kitart a véleménye mellett…”

Ti mit tennétek a lány helyében?

(A képek csak illusztrációk)

Ezek is érdekelhetnek