2022 november 28 hétfő
KezdőlapEgészségVálassz egy ábrát és megmondjuk milyen gyermekkori traumákat életél át

Válassz egy ábrát és megmondjuk milyen gyermekkori traumákat életél át

-

Vannak esetek, amikor az ember szeretne elmenekülni a múlt elől. Ez nagyon nehéz. Azt mondják, az idő minden sebet begyógyít, de valójában csak elfelejtünk gondolkodni a múlt sérelmein. De azok ott vannak és ott is maradnak, mindaddig, míg élünk. Főleg, ha azok a gyermekkorból erednek.

Sigmund Freaud úgy gondolta, hogy a gyermekkori események hatalmas hatással vannak a felnőttkori életünkre. Milyen eseményekről is beszélünk?

Ez az egyszerű teszt segít megtalálni a választ

A felnőtt élet komoly döntések meghozataláról szól. Triviálisak, de nagyon komolyak. Számunkra úgy tűnik, hogy ezeket a döntéseket mi magunk hozzuk meg, esetleg egy hozzánk közel álló emberrel konzultálva. Gyakran nem vagyunk tudatában annak, hogy a gyermekkorunk milyen hatással van a viselkedésünkre és döntéseinkre.

Sigmund Freud pszichoanalitikus úgy vélte, hogy gyermekkorunk minden eseménye óriási hatással van felnőtt életünkre. Ez formálja a személyiségünket.

Sokszor szakember segítsége kell ahhoz, hogy felhívja a figyelmünket bizonyos problémákra. Az ő szakértelmüket semmi nem helyettesítheti, de vannak online tesztek, amelyek elgondolkodtatóak lehetnek.

Nézd meg a rajzot és válaszd ki azt a szimbólumot, amely először felkeltette a figyelmed.

Melyik rajzot választottad?

Ha az elsőt

Ehhez a szimbólumhoz a megaláztatás erős érzése társul. Lehet, hogy egy konkrét helyzetben szégyellted el magad, vagy egy hozzád közeli embertől kaptál újból és újból kritikát.

Ha gyermekkorodban megalázottságot tapasztaltál, felnőtt életében valószínűleg állandó jóváhagyásra lesz szükséged. Megfeledkezel önmagadról, és mindent megteszel, másokra gondolva, elfogadást és dicséretet várva.

A második szimbólum

Az elmosódott kör a gyermekkori elutasítás érzését mutatja. Ezt a szimbólumot az alacsonyabb önbecsüléssel rendelkező emberek választják.

Hiányzik belőlük az önbizalom és az önbecsülés. Ez hatással van más emberekkel fenntartott kapcsolatokra, mert az elutasított gyerekek felnőttkorban is félnek a kudarctól.

Harmadik szimbólum

Leggyakrabban árva gyerekek vagy csonka családból származó gyerekek választják. Felnőtt korukban nagyon félnek a magánytól, ezért gyakran ragadnak mérgező, káros kapcsolatokban. Hajlamosak a depresszióra is.

Negyedik szimbólum

Olyanok választják, akiknek a szülei vagy a gyámja erősen megsértette a határokat, elvesztve ezzel a gyermek biztonságérzetét. A csalódott gyerekek bizalmatlan felnőttekké válnak, akik tartózkodóak, amikor másokkal foglalkoznak. Nem beszélhetnek az érzéseikről és nem nevezhetik meg érzelmeiket.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ez is érdekelhet: Teszt: Melyik állatot látod meg először a képen? – Sokat elárul rólad

Ezek is érdekelhetnek