Világunk.hu
2023 december 7 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapCelebVáratlan fordulat Lajcsi ügyében!

Váratlan fordulat Lajcsi ügyében!

-

Lajcsi, a trombitaművész a végsőkig elmegy…

Lajcsinak februárban kellett volna börtönbe vonulnia, miután megszületett az ítélet, azonban hiába várták a fotósok a trombitaművészt a börtön ajtajánál, hoppon maradtak. Kiderült, hogy egészségügyi állapotára hivatkozva halasztást kért.

lajcsika

Mivel tartósan beteg, azt kérte, hogy ne kelljen börtönbe vonulnia. A kérvényét elutasították, de Lajcsi nem tágít. Most az Alkotmánybírósághoz fordul.

kep 2023 04 14 083757613

Szerinte sérültek az alapvető jogai és az eljárás tisztességtelen:

“Az alkotmánybírósági panaszt nem én tettem, hanem egy olyan szakember, akinek a szakmai múltjához, szakmai munkájához és szakmai tisztaságához véleményem szerint nem férhet kétség, hiszen a fiam, aki az ELTE jogtudományi karára jár, abból a könyvből tanul, amit ő írt. Ebben a beadványban a következő szerepel, én csak idézni tudok belőle: ‘törvénysértő volt a bizonyítás, alapvető jogaim sérültek annak ellenére, hogy van jogerős ítélet, ez az eljárás tisztességtelen.’ És ezt nem csak én állítom, hanem a beadványban az ügyvéd is”

kep 2023 04 14 083812613

Már új ügyvédje is van. Szerinte ehhez másfajta szaktudás kell.

“Mint ahogy egy zenekarban is az összhangot sokféle hangszer szólaltatja meg, itt is különböző szakemberek és szaktudások találkoznak. Azt gondolom, hogy egy ilyen nagy tiszteletben álló szakembernek, aki egyébként tankönyvet is írt, annak a véleménye és szakmai tudása nem kérdőjelezhető meg. Azt, hogy Molnár Gábor Miklós ebben az ügyben ezt írta le, nem én kértem tőle, ő látja így a rendelkezésre álló iratok alapján” 

kep 2023 04 14 083833605

A naphire.hu érdeklődött az újabb behívó dátumáról, azonban csak ennyit tudtak „kiszedni” Lajcsiból:

“A bevonulásommal kapcsolatban nem nyilatkozom semmit.”

kep 2023 04 14 083825673

Az egészségügyi állapotával kapcsolatban pedig ezt mondta:

“Jobb nem lett, sőt…”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!