2022 július 6 szerda
KezdőlapHírekVasárnap beköszönt az igazi tél Magyarországon

Vasárnap beköszönt az igazi tél Magyarországon

-

Az ősz utolsó hétvégén Magyarországra is beköszönt a tél. Egész héten mínuszokra ébredhettünk, ám a hétvégén ennél sokkal komolyabb fagyokra kell számítanunk, főleg a hajnali órákban. Pénteken borult, párás és ködös időre van kilátás. A nap első felében ködre, szitálásra, sőt, ónos is szitálásra is számíthatunk. A hegyvidéki területeken már szemcsés hó is hullhat. A reggeli fagyok után sem növekszik meg túlságosan a hőmérséklet, mindössze -1 és plusz 3 fok közé csúszik fel a hőmérő higanyszála. Ahol a felhőzet elvékonyodik, ott ennél néhány fokkal hidegebbet is mérhetnek.

Szombaton sem lesz nagyobb változás az időjárásban, ugyanis maximum plusz öt fokig melegszik majd a levegő. Borult, párás és ködös idő lesz, ezért többfelé kell számítani szitálásra, ónos szitálásra és hószállingózásra is. Napközben eső, havas eső és havazás is előfordulhat. Helyenként ónos eső nehezíti majd a közlekedést, így az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja az autósok figyelmét a téli gumi használatára és arra, hogy az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek.

Vasárnap elszórtan zápor, hózápor várható. A ködös területeken szitálás, ónos szitálás is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és +2 fok között, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetnek