2022 május 29 vasárnap
KezdőlapEmberekVégre kiderült, hogy miért preferálják jobban az idősebb nőket a férfiak

Végre kiderült, hogy miért preferálják jobban az idősebb nőket a férfiak

-

Valamilyen oknál fogva az évszázadok során úgy alakult ki a párkapcsolat, hogy a férfiak benne az idősebbek a nők pedig a fiatalabbak. Valószínű ez arra korra vezethető vissza, ahol “kényszer házasságok” köttettek különböző okok miatt. Olyankor egy gazdagabb, tehetősebb férfi vette el a hasonló sorú, ám nehéz anyagi helyzetbe került családok fiatal leányát, hogy a vagyon ne vesszen el. Egyes kultúrákban még mindig vannak előre megbeszélt házasságok, ilyen például a muszlim világ. Ennek ellenére akadnak férfiak, nem is kis számban, akik viszont a középkorú nőket részesítik előnyben és ennek bizony meg is van az oka. Mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek a férfiak miért vonzódnak jobban a tőlük idősebb nőkhöz.

1, Biztonságérzetet adnak

A középkorú kategóriába tartozó hölgyek már tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy mik az erősségeik és mik a gyengeségeik, pontosan emiatt önbizalmuk sokkal magasabb szinten áll, mint egy 20-as éveiben járó lánynak. Tisztában vannak álmaikkal, céljaikkal, amiért bizony tesznek is ez pedig nagyon imponáló egy tőlük fiatalabb férfi számára.

2, Tapasztaltabbak

Sokkal több év van a hátuk mögött, így nagyobb tapasztalattal is rendelkeznek az élet minden egyes területén. Tudják, hogy az élet túl rövid és nem szabad eltékozolni, ezért új kalandokra buzdítják a fiatalabbakat. Azon a véleményen vannak, hogy mindent meg kell tenni az életben, amihez kedvük van mivel egy idő után már nem lesz rá lehetőségük.

3, Más nézeteket vallanak bizonyos dolgokkal kapcsolatban

Mivel érettebbek így nem azokat a gyermeteg, lányos ábrándokat kergetik, nem arra várnak, hogy a sült galamb belerepüljön a szájukba, hanem igen is cselekszenek, ha eljött az idő. Mint említettük tapasztaltabbak, így több akadállyal néztek szembe, mint a fiatalok ebből kifolyólag pedig sokkal könnyebben és gyorsabban találnak megoldást egy problémára. Mindig kimondja amit gondol, így a férfiaknak nem kell gondolatolvasósat játszani. Ennek hála képesek elmélyíteni a kapcsolatukat.

4, Több önbizalommal rendelkeznek és függetlenek

Ők már nem abba a kategóriába tartoznak, akiket érdekel, hogy mit gondolnak róluk mások. Úgy gondolják sokkal jobb, ha az ember elfogadja magát és jól érzi magát a saját testében. Mindenben saját maguk döntenek, nem hagyják, hogy mások érvényesítsék fölöttük az akaratukat.

5, Érzelmileg magasabb szinten állnak

A középkorú nők tökéletesen tudják, hogyan lépjenek át bizonyos akadályokat anélkül, hogy bárkivel is össze kellene veszniük és drámafilmbe illő jeleneteket kellene átélniük. A fiatal lányok ezzel szemben szeretik túltolni a dolgokat, drámázni, veszekedni, bolhából elefántot csinálni és a többi. Ezzel csak még több és még bonyolultabb konfliktusba keverik magukat.

6, Érdeklődési körük már közelebb áll a férfiakéhoz

Azok a nők, akik eme korosztályba tartoznak sokkal nyugodtabb természettel rendelkeznek, hisz ők már kibulizták magukat, nekik nincs szükségük arra, hogy hétvégente partiról partira járják a várost, és szeszes itallal érezzék jól magukat. Ők már lenyugodtak és ennek hála már több olyan hobbi is van, amit a férfiakkal együtt tudnak művelni. Ezzel még közelebb kerülnek a férfiakhoz, mellyel a kapcsolat is elmélyül.

7, Komolyabb témákról beszélnek

A fiatalabb leányok nem szeretnek annyira intellektuális dolgokról beszélni, valószínű amiatt, mert nincsenek is annyira elmélyült gondolataik a világgal kapcsolatban. Mivel, ahogy feljebb is említettük a középkorú hölgyek több tapasztalattal rendelkeznek ennek hála képesek több dologról is hosszasan beszélni, sőt vitába (nem veszekedésbe) keveredni a férfiakkal.

8, Anyagilag sokkal függetlenebbek

Amikor egy fiatalabb férfi találkozik egy középkorú nővel, már nem kell félnie attól, hogy neki kell mindent finanszírozni, ugyanis a nők ekkorra már anyagilag sokkal stabilabb lábakon állnak. Nekik már nem kell törtetni ahhoz, hogy pénzhez jussanak, mert volt annyi eszük, hogy félrerakjanak az ínségesebb időkre. Ez a férfiaknak is nagyon imponáló.

9, Vannak férfiak, akik nem szeretnének gyereket

Sajnos előfordul, hogy egyes férfiak annak okán választanak maguknak tőlük idősebb nőt, hogy ne kelljen gyermeket nevelniük. Nem kizárt, hogy egy középkorú nőnek már van gyermeke, akit fel is nevelt,elindított az élet útján, de házassága, kapcsolata zátonyra futott így egyedül tengeti mindennapjait. Ők valószínű már nem akarnak több gyermek, így pont kapóra jön az imént említett férfiak számára.

10, Második anya

Annak ellenére, hogy nem minden nő van felkészülve egy olyan kapcsolatra, ahol újfent anyaként kell helyt állnia, a férfiak mégis szívesen keresik az ilyen anyatípusú nőket. Ennek az az oka, hogy felnőttként is vágynak olyan gondoskodásra és törődésre, amit annak idején édesanyjuktól kaptak.

Ezek is érdekelhetnek