2022 július 1 péntek
KezdőlapEmberekVéletlenül levágták az elhunyt fejét a temetésen. A gyászolók rémülten menekültek a...

Véletlenül levágták az elhunyt fejét a temetésen. A gyászolók rémülten menekültek a temetőből.

-

Egy szerettünk halála nehéz élmény, melyet mindenki szeretne a lehető legkevesebb fájdalommal átélni. Sajnos ez nem mindig lehetséges. A koronavírus miatt eleve megváltoztak a temetkezési eljárások. Magyarországon a misét meg lehet tartani, de a temetés privát marad. Ennek eredménye, hogy a végső búcsú nem mindig úgy néz ki, mint ahogy azt az elhunyt szerettünk és a családja megérdemelné. Azt persze senki sem szeretné megtapasztalni, amit Andrzej Pawłowski úr megtapasztalt.

A több mint húsz éve az Egyesült Államokban élő férfi Lengyelországba érkezett, 95 évesen elhunyt édesapja temetésére Zielona Górára. A család úgy döntött, hogy az idős bácsi a városi temető, családi sírjába fog végső nyughelyére kerülni. Az 1985-ben elhunyt felesége helyére szerették volna temetni. Az elhunyt hozzátartozói körülbelül 400.000 Forintnyi összeget költöttek a temetésre.

A ceremóniára november 30-án került sor. Kezdetben minden szabványosan zajlott. A kápolna után a gyászmenet a temetőbe indult, ahol megkezdődött a rémálom.

A pap épp a szertartást végezte. A koporsót elkezdték leengedni a föld alá, de az ima közben az egyik családtag meglátott egy emberi fejet a homokkupacban. Az anyja feje volt. Pár perccel később azt is meglátták, hogy nem csak a feje, hanem a gerince és a csontjai is ott vannak. A koponyán még a hajszálak is jól láthatóak voltak.

A kotrógép emelte ki az elhunyt nő testét, amikor a sírt ásták.

Nem sokkal később már a többi gyászoló is észrevette a dolgot. A látvány annyira drasztikus volt, hogy az emberek menekülni kezdtek a temetőből.

Az egyik sírásó megfogta a fejet és a néhai férj koporsója mellé tette. Ezt látva már a maradék ember is elmenekült. Akik ott maradtak, azok eltakarták a szemüket és remegve zokogtak a látványtól. A temetésen még gyerekek is voltak. Senki nem tudja, hogy milyen hatással volt ez a látvány rájuk, de még a meglett férfiakat is elborzasztotta a látvány. Még a lelkész sem bírta a dolgot, így visszament a templomba még a szertartás vége előtt.

A kotrógép kezelője megkereste a családot. Pawłowski értékeli, hogy a férfi készséges segítséget tanúsított, de ez a trauma örökre a családdal marad. Hoztak egy kartondobozt (vélhetőleg a közeli szemeteskonténerből) és gyorsan belerakták a rég elhunyt asszony maradványait.

A család a temető vezetőjét okolja a helyzetért. A kotrónak méterenként kellett volna haladnia a munkások felügyelete mellett, pont azért, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Az alkalmazottak beszámolói szerint gyorsabban szerettek volna végezni az ásással, ezért ment a gép egyből mélyre.

Andrzej Pawłowski tájékoztatta a rendőrséget az esemény részleteiről. Azzal vádolja a temető alkalmazottait, hogy meggyalázták az anyja testét.

Fájdalmas dolog ez az egész családom számára, de emellett bűncselekmény is. Nem fogom annyiban hagyni a dolgot. Ha nem teszünk semmit, akkor az eset megismétlődhet. Nem szeretném, hogy mással is megtörténjen.” – mondta a férfi.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek