A mai világban egyre nehezebb saját otthonhoz jutni, mert alapjáraton nehéz jó munkahelyet találni, ami olyan fizetést biztosít, amiből félre lehet tenni, hogy rövid időn belül házat, lakást lehessen vásárolni. Mivel az ingatlanárak is nagyon elszálltak horribilis összegekért lehetne venni még egy használt kis lakást is. Az építkezésről meg aztán ne is beszéljünk. Pontosan ebben a cipőben járt egy fiatal pár is, akik bátor döntés mellett tették le voksukat és létrehozták két kezük segítségével álmaik otthonát.

Nagyon szeretnek utazni és új helyeket megismerni, illetve munkájukból adódóan is rengeteget kell utazniuk.

Martin Hill fejéből pár dobozos sör után kipattant egy zseniális ötlet, ami nagyban befolyásolta közös életüket.

A családi ház túl kötött lett volna számukra, de lakókocsira meg nem volt elég pénzük, így arra gondoltak, hogy vásárolnak egy teherautót, amit élhető otthonná fognak varázsolni.

Elsőre tényleg elég hajmeresztőnek tűnt ez a gondolat, de Martin kedvese mindenben egyetértett vele és támogatta őt. Ki is szemeltek egy teherautót, amit azonnal meg is vettek.

Ezt követően Martin és Iona hozzáláttak a belső tér megtervezésének. Olyat szerettek volna, ami mindenben kielégíti az igényüket és ami a legfontosabb, hogy kényelmes legyen a mindennapi használatra.

Erre a teherautóra az eBay-en keresztül bukkantak rá, amit előzőleg kenyérszállításra használtak. Úgy gondolták, hogy ez alkalmas lesz, hogy igazi otthonná váljon.

A kamion körülbelül másfélmillió forintnak megfelelő összegbe került. Ám itt még nem volt vége a költekezésnek, hiszen nagyon sok minden várt még rájuk.

Kezdetben a külsejét csináltatták meg és műszakilag is helyre kellett kicsit pofozni, de miután ezzel végeztek, kezdetét vehette a belső tér kialakítása.

Szerencsére kitartásból és elszántságból sokat adott nekik az élet, így könnyen vették ezt az akadályt is.

Míg Iona kitalálta és megtervezte az egész belső teret, addig Martin volt, aki kivitelezte.

Reggeltől-estig azon munkálkodtak, hogy tökéletes kis ékszerdobozzá váljon.

Körülbelül négy hónapot vett nekik igénybe, hogy teljesen átalakítsák a teherautó belsejét.

Szerencsére minden belefektetett energia meghozta gyümölcsét, hiszen ilyen és ehhez hasonló helyekre tudtak vele utazni, ahol élvezhették ezt a csodás látványt.

Összesen hét millió forintnak megfelelő összeget fordítottak ennek az álomotthonnak a létrehozására.

De ebből a pénzből minden szükséges tárgyat, eszközt be tudtak szerezni, ami a napi szintű életvitelhez szükséges.

Voltaképpen egy normális háznak minősíthető ez a teherautó, amit úgy gondolok, bárki szívesen elfogadna.

"Szerencsésnek mondhatom magunkat, hogy képesek voltunk mindent a két kezünkkel megoldani" - mondta Iona.

"Hihetetlen boldogsággal tölt el bennünket ez a kis "házikó". Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer egy ilyen birtokosai leszünk."

A hálószobának kialakított helyiségben nem csak franciaágy, hanem egy ruhásszekrény is található.

Próbálták a lehető legjobban kihasználni az alapterületet.

A praktikusságra törekedtek, ezért minden ajtót és térelválasztót ennek megfelelően alakították ki.

Ez a boldog pár egy európai körútra készül újdonsült otthonukkal együtt, ezt követően visszatérnek a munkájukhoz és ugyanúgy folytatják az életet, ahogyan ezelőtt.