Világunk.hu
2023 november 30 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapÉrdekességekVIDEÓ! A mentőhelikopter valami furcsát vett észre a hóban... Megdöbbentő felvétel!

VIDEÓ! A mentőhelikopter valami furcsát vett észre a hóban… Megdöbbentő felvétel!

-

Amikor a fiatalember nem tért vissza a síelésről, és nem adott magáról életjelet, az érintett család értesítette a hegyimentőket. Felszálltak a helikopterre, és követték azt az útvonalat, amelyen az eltűnt férfi síelt. 

Egy fiatal férfi (név ismeretlen) a svájci Lidairdes régióba ment síelni. Korábban bemutatta rokonainak a pontos útvonalat a hegyekben, amelyen lefelé fog menni. Ez a lépés később megmentette az életét.

kep 2023 03 12 170234640

Hirtelen erős lavina zúdult a síelő férfira, amely maga alá temette. Amikor a síelő nem tért haza, rokonai aggódtak 17 óra 41 perckor értesítették az Air Glacierst. Ez a cég emberek mentésével és szállításával foglalkozik a hegyekben.

Nem sokkal ezután egy mentősből és két pilótából álló csapat szállt fel a helikopterre. Elindult a hegyekbe, és centiről centire átfésülte a hóval borított terepet. A család nyomainak köszönhetően a szakértők pontosan tudták, hol lehet az eltűnt férfi.

kep 2023 03 12 170343020

Mathieu Lambert mentő a helikopter reflektorának segítségével észrevette, hogy egy emberi kéz áll ki a hóból, és erősen integet. Mielőtt a szakember elérte volna a szerencsétlent, sikerült pár másodperces videót rögzítenie. 

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via