2022 július 5 kedd
KezdőlapEgészségVIDEÓ! Csecsemőnek néz ki, valójában már 40 éves. Hogy lehetséges mindez?

VIDEÓ! Csecsemőnek néz ki, valójában már 40 éves. Hogy lehetséges mindez?

-

Egy kisgyermek testébe szorult. 1981-ben született, de még mindig úgy néz ki, mint egy csecsemő. Hogyan lehetséges mindez?

Maria Audete do Nascimento 1981. május 7-én született. Fizikai, mentális és kognitív fejlődése, azonban kilenc hónapos korában leállt.

Ma, bár Mária 40 éves, mégis úgy kell étkeznie mint egy csecsemőnek, ellenkező esetben meghalhat. Teste nem alkalmas a nehéz ételek megemésztésére. Ezenkívül a nő apró szíve nem bírja a koleszterinszint emelkedését.

Maria csak egyszerű hangok kiadásával tud kommunikálnia. Szerencséjére alkalmaztak egy terápiát rajta, amely lehetővé teszi az önálló mozgását. Korábban valakinek mindig ölbe kellett vennie.

Paradox módon öregszik. Folyton kimerültnek érzi magát és hullik a haja is. Akik nem ismerik gyermekként bánnak vele. Édességgel tömik, a kezükben hordozzák és szórakoztatják. Ez Marianak egyébként nagyon tetszik.

Maria élete teljesen más lehetett volna, ha időben diagnosztizálják.

A lány pajzsmirigy alulműködésben született. (A T3 és a T4 hormonok méhen belüli hiánya). Ennek leggyakoribb oka elsősorban a jódhiány.

Ez neurológiai és fejlődési szövődményeket okozott. A probléma az, hogy ha Maria megkapja a megfelelő gyógyszereket a születése után, akkor ezek a fizikai változások visszafordíthatók lettek volna. Sajnos a lányt csak nyolc éves korában diagnosztizálták, ekkora már késő volt megkezdeni a hormonterápiát.

Maria anyja meghalt, de szerencséjére a rokonok gondját viselik. A legjobb tudásuk szerint bánnak a nővel. Szerintük Isten ajándéka.

A Ceara Egyetem Orvostudományi Intézete beleegyezett abba, hogy ingyenes kezelést biztosít a számára, ami segít neki megtanulni beszélni és járni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek