2022 július 6 szerda
KezdőlapHírekVideón a lezárt Vuhan, ahonnan útjára indult a koronavírus

Videón a lezárt Vuhan, ahonnan útjára indult a koronavírus

-

A külvilágtól elzárt Hubei tartomány tizenegy millió lakosú fővárosa korábban egy nyüzsgő, nagyváros volt, napjainkban viszont csak néhány embert lehet látni a kihalt utcákon.

Vasárnapra már 56-ra emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma. Ezt a kínai egészségügyi hatóságok jelentették be. A legújabb információk szerint már 1975 ember fertőződött meg a tüdőgyulladást okozó vírussal, a megbetegedettek közül 324 ember állapota válságos, ezen kívül pedig 2684 fertőzésgyanús esetet is regisztráltak.

Vuhanban tavaly decemberben ütötte fel a fejét a koronavírus. A hatóságok igyekeznek lezárni a külvilágtól Hubei tartomány tizenegy millió lakosú fővárosát. Már leállították a busz- és metróközlekedést, nem közlekednek a kompok, valamint lezárták a város repülőterét és pályaudvarait is.

Vuhanban eluralkodott a pánikhangulat. Az emberek kiürítették a szupermarketek polcait, üresek a piacok, a helyi lakosok igyekeztek tartalékokat felhalmozni és bezárkóztak otthonaikba. A benzinkutak túlterheltek, ugyanis az autósok miután értesültek róla, hogy fogytán az üzemanyag, megrohanták a töltőállomásokat. A gyógyszertárakban pedig hiánycikké váltak az arcmaszkok.

A családok lemondták a kínai újévi összejöveteleket, az utcán alig jár valaki. A rendőrség különleges egységei járőröznek a pályaudvarok körül.

A világhálóra számos videófelvétel került fel a lezárt Vuhanról, a város kihalt utcáiról, amelyeken mindössze néhány embert látni.

A lezárás előtt még nyüzsgő nagyváros szinte szellemvárosnak tűnik:

Ezek is érdekelhetnek