2022 július 6 szerda
KezdőlapCelebVideón, ahogy a vádlott kezében viszi autójához a magatehetetlen VV Fannit

Videón, ahogy a vádlott kezében viszi autójához a magatehetetlen VV Fannit

-

Novozánszki Fanni, vagyis VV Fanni 2017. november 20-án tűnt el. A vádirat szerint a 35 éves B. Lászlóval találkozott az ominózus napon, azóta viszont a lányról semmit nem lehet tudni. A vádlott nem rendelkezett állandó munkahellyel, így rendszeres jövedelemmel sem, ennek ellenére rengeteg pénzt költött, ezért állítólag Fannitól kérve akarta pótolni a már elszórt összeget. Három évvel ezelőtt, november 20-án meg is jelent a megbeszélt találkozón a lány lakásán.

A pénteki tárgyaláson levetítették azt a felvételt, amelyen B. László karjaiban tartja és a garázson át cipeli Fanni magatehetetlen testét. A valóságshow szereplőjét berakja autójába, ezt követően pedig még visszamegy a lány lakásába az irataiért és ruháiért, majd egy Citroen Cactus típusú gépjárművel elhagyja a parkolót. A videofelvétel lejátszása után néma csend lett a tárgyalóteremben. A Fővárosi Törvényszéken szerdán két tanút hallgattak meg, pénteken pedig hatan tettek vallomást.

A felvételen jól látható, ahogy Fanni végtagjai lefelé lógnak, vagyis teljesen bizonyos, hogy a fiatal nő nem volt magánál. Persze megoszlanak a vélemények afelől, hogy Fanni élhetett-e még ekkor vagy már halott volt.

Videón, ahogy B. László VV Fanni ruháiért is visszamegy.

A vádlott azzal védekezett, hogy az ominózus felvételen Fanni csak ájult állapotban volt, de még élt. Az Országos Rendőr-főkapitányság volt alezredese és életvédelmi nyomozója, Kátai Elek szerint a felvétel önmagában nem bizonyíték, csakis más bizonyítékokkal együtt lehetne perdöntő, hiszen az kétséges, hogy a lány élt-e még akkor, amikor B. László magával vitte őt.

“Valóban nem életszerű, hogy egy ájult embert cipelünk, ahelyett, hogy orvost hívnánk, de ez még mindig csak segítségnyújtás elmulasztásának minősülne jogilag. A felvétel önmagában nem elegendő a gyilkosság, de még a segítségnyújtás elmulasztásának igazolásához sem, viszont majd a többi bizonyítékkal együtt, a bizonyítékok láncolatában már jelenthet tényleges bizonyítékot.”

Fanni barátnője, H. Hajnalka úgy véli, hogy Fanni biztosan gyilkosság áldozata lett.

“Biztos va­gyok benne, hogy az ismerősei, barátai együtt tervelték ki a bűncselekményt, és mindkettőjük keze benne van. Már nem reménykedem, azt gondolom, Fanni sajnos már nem él, és ez a két ember ölte meg vagy szándékosan, vagy véletlenül.”

Hajnalka szerint beadhattak valamilyen illegális szert a lánynak, amitől olyan állapotba került, hogy bármit megtehettek vele.

“Fanninak szívritmus zavara volt és emiatt kerülte, sőt kifejezetten félt a kábítószerektől. Nem tartom kizártnak, hogy ebből lett a baj, hiszen aki nem él ilyen szerekkel, arra még erőteljesebben hathat, hát még, ha baja is van.”

A tárgyaláson a vádlott volt barátnője is tanúvallomást tett, miszerint akkori párja Fanni eltűnésének napján rendkívül furcsán, már-már gyanúsan viselkedett.

“Furcsa volt aznap, hétfő este a telefonban túl volt pörögve, nem is beszéltünk már csak írásban, mert éreztem, hogy valami nincs rendben” – mondta H. Dóra.

A vallomások után két embert szólítottak a tanúk padjára, akik a B. László által bérelt autót takarították ki. A dolgozók állítása szerint legalább egy liter vért kellett kitakarítaniuk, emellett pedig több hosszú, fekete hajszálat is találtak.

“Az autó hátsó ülését kutyaszőr és hosszú, női hajszálak borították, és három lábrész is telis-tele volt agyagos, sárgás színű sárral, ahogy a kerekek és a kaszni is. Rettentően ko­szos volt az autó, amiben vérfoltokat is találtunk.”

Végül egy telekocsis utast hallgattak meg, aki aznap este a vádlott utasa volt Budapesttől Siófokig. Valószínűleg akkor már Fanni teste is a jármű csomagtartójában volt.

“Nekem csak azt tűnt fel, hogy rendkívül gyorsan me­gyünk, szinte elröppent az az egyórás út, de én nem gondoltam semmi rosszra. Beszélgettünk vízi sportokról, politikáról, utazásról… És mivel csak egy kis hátizsák volt nálam, és nem bőröndökkel ér­keztem, emiatt a csomagtartó felnyitása szóba sem került köztünk” – mondta a tanú.

Novozánszki Fanni holtteste mindmáig nem került elő, ám a keresésbe már több száz millió forintot fektettek.

B. László ellen a Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat, de a gyilkosság beismerése esetén is csak harminc év múlva szabadulhat, feltételesen. A vádlott azonban nem kötött alkut a bíróságon.

B. László azt állította, hogy nagy hibát követett el, amikor az ájult Fannit elvitte a lány lakásából, valamint azt is megemlítette, hogy Fanni barátnőjével találkozott volna aznap este egy projekt ügyében. Eredetileg a VV 7 szereplője mutatta volna be őket egymásnak. B. László állította, hogy Fanni túl sok pezsgőt ivott és valamilyen illegális szert is szívott és közös ismerősük kérte arra, hogy a vádlott vigye el valakihez, aki segíthet rajta. B. Erika azonban megcáfolta László állítását, ugyanis tagadta, hogy azon a napon Fanninál járt volna.

További furcsaság, hogy az ügy koronatanújának, Dr. H. Erzsébetnek nyoma veszett. A bírónő elmondta az ügyvédnőnek, hogy a tanút nem sikerült elérni és az idézéseket sem tudták kézbesíteni, tehát, a koronatanú nem tesz aznap vallomást. Az ügyészség tovább folytatja Dr. H. Erzsébet felkutatását.

Fanni gyilkossági ügyének tárgyalása november végén folytatódik, további tanúk meghallgatásával.

Ezek is érdekelhetnek