2022 július 2 szombat
KezdőlapIdőjárás előrejelzésVisszatér a tél! - Holnap reggelre öt centiméter hó is hullhat

Visszatér a tél! – Holnap reggelre öt centiméter hó is hullhat

-

Nem lehet hozzászokni ehhez a szeszélyes időjáráshoz és ez az elkövetkezendő napokban sem lesz másként. Az egyik nap tavasz, sőt, majdnem nyár van, míg a másikban ismét meg kell küzdenünk a mínuszokkal.

Nos, az április következő napjai bolondosak lesznek, ugyanis visszatér a tél. Hideg levegő, viharos szél és havazás érkezik.

A hidegbetöréssel az esőt felváltja a hó. Magyarország északi, északkeleti területein várható a legtöbb csapadék.

Hétfőn az éjszakai órákban északnyugat felől viharos széllel érkezik a hideg. A hidegfont fagyos levegője többfelé hoz majd csapadékot. Kedden a hajnalban már az eső helyett havas eső, hó hullik, a nyugati és északi tájakon több centiméter hóra is ébredhetnek az ott lakók.

A magasabb hegycsúcsokon tartósan megmarad a hó, az északi, északkeleti tájak magasabban fekvő területein 5-6 centiméter vizes, tapadó hó hullik. A délutáni órákra azonban a hóréteg jelentős része elolvad.

Északnyugat felől hideg, sarkvidéki levegő éri el hazánkat, így szerdán és csütörtökön is jóval hidegebb lesz az ilyenkor megszokottnál. Éjszakánként pedig sokfelé fagyni is fog. Holnap délután mindössze 4-9 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála.

Szerdán többnyire napos időre van kilátás, amit gomolyfelhők zavarhatnak meg. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +1 fok között várható, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön is gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést és helyenként még számítani kell záporra, zivatarra, hózáporra is. Az északnyugati szél viharossá fokozódik. A maximum hőmérséklet pedig 6 és 11 fok között valószínű. Péntektől azonban melegfront várható, ismét kora tavaszi időre van kilátás.

Ezek is érdekelhetnek