2022 október 3 hétfő
KezdőlapÉrdekességekZelenszkij kész engedni. Feltételei azonban vannak...

Zelenszkij kész engedni. Feltételei azonban vannak…

-

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij kész engedményeket tenni a háború befejezése érdekében. Van azonban néhány fenntartása. Hangsúlyozza, hogy a megegyezéshez a másik félnek is kompromisszumkésznek kell lennie, “mert csak így lehet véget vetni a háborúnak”. Azt is elárulta, mire nem számíthat Oroszország…

Ma van az ukrajnai orosz invázió 15. napja

Az oroszok tegnap este folytatták a civil célpontok elleni támadásokat. Rengeteg ártatlan embert öltek meg. Valószínűleg Putyin hadserege hadműveletet indított Kijev ellen. A dolog lassabban halad mint azt korábban tervezték. Eközben az ukránok hősiesen ellenálnak. Védik a fővárost, de emellett még ellentámadásokat is végeznek.

Az ukrán fegyveres erők szerda este ellentámadást indítottak Kijev közelében, és megsemmisítettek öt orosz tankot.

-mondta az ukrán belügyminisztérium vezetőjének tanácsadója, Vadim Denisenko.

Zelenszkij kész engedményeket tenni

A háború emberek millióinak rémálma. Egy rémálom, aminek mielőbb véget kell érnie. Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij kétségtelenül kész engedményeket tenni a háború befejezése érdekében.

“Minden tárgyalás során az a célom, hogy véget vessek az Oroszországgal vívott háborúnak. Ukrajna kész ésszerű engedményeket tenni a háború befejezése érdekében, de a másik félnek is készen kell állnia a kompromisszumra.”

Az engedményekről szólva Ukrajna elnöke olyan döntésekre hívta fel a figyelmet, amelyeket soha nem fog meghozni. Az engedményeket nem lehet „hazaáruláshoz” vagy „földeladáshoz” társítani.

“Kompromisszumot lehet kötni, de nem lehet az ország elárulása… Ami most történik, az igazi terror. De hiszünk a jövőben. Nem adjuk fel, nem adjuk el a földünket.”

“Azt mondják, vannak vezetők, akik jobban megfelelnek a háborús időknek, és vannak, akik jobban megfelelnek a békeidőknek. Zelenszkij nagyon jól találta magát ebben a háborús valóságban. Bátor és mozgékony. Már a háború első napjaiban bebizonyította, hogy nem festett hős…”

-mondja Dr. Wojciech Karczewski Zelenskiről.

Volodimir Zelenszkij azt is kijelentette, hogy a háború csak Oroszország és Ukrajna elnökének közvetlen tárgyalása után érhet véget.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn azt mondta, Oroszország bizonyos feltételek mellett kivonhatja csapatait. Ukrajna alkotmányát meg kellene változtatni a semlegesség biztosítása érdekében, a Krímet Oroszország területeként, a szeparatista köztársaságokat pedig független területként ismernék el.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek