2023 május 29 hétfő
KezdőlapEmberekZelenszkij már megint a magyarokat szidja

Zelenszkij már megint a magyarokat szidja

-

Zelenszkij Magyarországot és Németországot szidta, amiért nem járulunk hozzá, hogy az olajra és a földgázra is keterjesszék az EU-szankciókat. Az ukrán elnök az USA-val és az angolokkal példálozott, akik viszont támogatnánk a szankciókat. A gond, hogy a briteknek egyáltalán nincs szükségük az orosz gázra, az amerikaiaknak meg jól jönne, ha az EU tőlük vásárolna az oroszok helyett.

kep 2022 04 15 084320034
Zelenszkij már megint a magyarokat szidja

Zelenszkij azt mondta, Ukrajna nem ért, hogy „miként lehet vérontás árán pénzt keresni, de sajnálatos módon egyes európai országok éppen ezt teszik”

kep 2022 04 15 084342728
Zelenszkij már megint a magyarokat szidja

Az ukrán kormány tudja, hogy az orosz energiaexport embargója egy olyan kulcsfontosságú ügy, amely elé a németek és a magyarok akadályokat gördítenek.

„Beszélnünk kell ezekkel az országokkal arról, hogy miként lehetséges több, egymástól eltérő hozzáállás az olajembargó kérdéséhez az Európai Unión belül”

kep 2022 04 15 084250385
Zelenszkij már megint a magyarokat szidja

Orbán Viktor és Olaf Scholz azért nem támogatják a szankciókat, mert akkor nem lenne mivel fűtenünk. A német gazdaságot teljesen romba döntené, ami komoly problémákat vetne ki az egész unióra. Az oroszok rengeteg tartalékot halmoztak fel, szóval nekik nem sokat ártana a dolog. Nem mellesleg ők még mindig el tudják adni Kínának és Indiának is.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek