2023 március 23 csütörtök
KezdőlapEmberekZelenszkij megint beszólt nekünk. Ezt üzente a magyaroknak és Orbánnak...

Zelenszkij megint beszólt nekünk. Ezt üzente a magyaroknak és Orbánnak…

-

Zelenszkij csütörtökön az Európa Tanácshoz beszélt egy videón, ahol többek között megköszönte az európai országok által nyújtott támogatást. Hozzánk külön üzenetet intézett…

kep 2023 01 30 105751222
Zelenszkij megint beszólt nekünk. Ezt üzente a magyaroknak és Orbánnak...

Először a balti államokról beszélt, hogy azok az ukránokkal vannak, majd Közép-Európa országait sorolta fel. Később reménybeli együttműködésekről beszélt a nyugat-európai országok kapcsán.

kep 2023 01 30 105809852
Zelenszkij megint beszólt nekünk. Ezt üzente a magyaroknak és Orbánnak...

„Magyarország. Itt meg kell állnom, és őszintének kell lennem. Egyszer és mindenkorra el kell döntenetek, hogy kivel vagytok. Független ország vagytok. Voltam már Budapesten, imádom a várost. Többször jártam már ott, nagyon szerettem, vendégszerető, ahogy az emberek is. Tragikus dolgokat éltetek át. Elmentem a vízpartra, ahol láttam az emlékműveteket. Láttam a cipőket a Duna-parton, ahol tömeggyilkosság történt. Ott voltam a családommal. Figyelj, Viktor, tudod mi megy most Mariupolnál? Kérlek, menj a vízpartra, nézd meg azokat a cipőket, és akkor rájössz, hogy megint megtörtént a népirtás a világban. És ez az, amit Oroszország művel. Mariupolban ugyanilyen cipők vannak, és ugyanilyen emberek. Felnőttek, gyerekek, nagyszülők. Ezrek, és ezrek mentek már el. És te hezitálsz, hogy szankciókat vezessetek-e be vagy sem? És habozol, hogy átengedd-e a fegyvereket vagy sem? És habozol, hogy kereskedj-e Oroszországgal vagy sem? Nincs idő tétovázni. Itt az ideje, hogy máris döntsetek. Hiszünk bennetek, szükségünk van a segítségetekre. Hiszünk az embereitekben. Bízunk az Európai Unióban, és abban, hogy a döntő pillanatban Németország is velünk lesz” – mondta Zelenszkij a . (A Magyarországot érintő rész a 10. perctől kezdődik.)

Orbán Viktor úgy véli, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból. Egyelőre Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat sem enged át országunk területén. Magyarország ezzel magára maradt a térségből. A lengyelek, szlovákok és csehek is küldtek szállítmányokat az ukránoknak.

kep 2023 01 30 105833505
Zelenszkij megint beszólt nekünk. Ezt üzente a magyaroknak és Orbánnak...

Orbán Viktor ezt az intézkedést a rezsicsökkentéssel magyarázta. Ez a Fidesz-kormány egyik fő üzenete a választói felé. Ez egy hatósági díjszabás, ami úgy valósulhat meg, ha Oroszország teljesíti a kialkudott gázszállításokat.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek