2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapEmberekZelenszkij reménykedik: "Úton vagyunk a győzelem felé..."

Zelenszkij reménykedik: “Úton vagyunk a győzelem felé…”

-

Zelenszkij pénteki beszédében arról beszélt, hogy a háború “stratégiai fordulópontjához érkezett”. “Úton vagyunk a győzelem felé…”

Zelenszkij friss beszéde

Nem csak az ukránok várják Volodimir Zelenszkij elnök következő beszédeit. Általában nagyon szenvedélyesek, tele vannak érzelmekkel és kemény szavakkal. Ez volt a helyzet a pénteki felvételen is, amely kikerült a világhálóra. Az oroszok elleni 16 napja tartó harc után Zelenszkij elnök arról beszélt, hogy a háború “stratégiai fordulópontjához érkezett”. Voltak optimizmussal teli szavak, miszerint Ukrajna elnöke hisz országa végső győzelmében.

“Lehetetlen megmondani, hány napba telik, mire felszabadítjuk az ukrán földet. De azt mondhatom, hogy megtesszük, mert stratégiai fordulóponthoz érkeztünk…”

“Arra számítottak, hogy valaki csak úgy kiakaszt egy orosz zászlót és majd mi virágokkal fogadjuk? Az ukrán nép büszke! Nem adja fel a szabadságát…”

Oroszországot meg kell büntetni

Ukrajna elnöke sokat beszélt az országban uralkodó tragikus humanitárius helyzetről is. Tájékoztatta, hogy Csernyihiv nem jut vízhez, és az ország különböző régióiban nincs gáz. Azt is szorgalmazta, hogy “Oroszországot büntessék meg a humanitárius folyosók ágyúzása miatt”.

“Ez egy humanitárius katasztrófa, vagyis két szó, amely egyet jelent a másik két szóval – az Orosz Föderáció”

A felvétel során az ukrán elnök azt is elmondta, hogy Moszkva szír zsoldosokat hoz Ukrajnába.

Beszéde végén az elnök ismét megpróbálta felvidítani az ukránokat, mondván: “erősnek kell lennünk és harcolnunk kell”.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek