2022 július 3 vasárnap
KezdőlapÉletmódZseniális és egyben ijesztő módszerrel szoktatja le magát a dohányzásról egy férfi...

Zseniális és egyben ijesztő módszerrel szoktatja le magát a dohányzásról egy férfi – A kulcs a család kezében van

-

Az emberek sokat tehetnek céljaik elérése érdekében, főleg akkor, ha van bennük kellő kitartás és elszántság, no meg van mögöttük némi támogatás. Ezek összessége révén lehet a rossz szokásoktól is megszabadulni, mint például a túl sok evés, dohányzás, ivás, szerencsejátékozás…stb. Viszont az út olykor fájdalmakkal és gyötrelemmel van kikövezve, ezért sokan már az elején feladják az egészet. Egy rossz szokásról való leszokás iszonyú nehéz, mert bármikor vissza lehet esni és akkor minden kezdődik elölről.

Mai cikkünk főszereplője nagyon szeretett volna szakítani a szokásaival, ehhez pedig drasztikus módszert választott. Ibrahim Yücel, több mint 20 éve dohányzik. Az egészet tini korában kezdte el, és már akkor napi két dobozzal pöfékelt el. Többször próbált már leszokni, de eddig nem sikerült elérnie célját. Most viszont komoly döntést hozott.

Rettegett attól, hogy milyen pusztításokat okozott emiatt a testében, illetve, hogy mennyi pénzt költött el erre a teljesen felesleges függőségre. Egy nap viszont megrendítette őt valami… valami, ami miatt úgy döntött végleg szakít a dohányzással.

Kiderült, hogy Ibrahim édesapja tüdőrákban hunyt el, s ez elég volt neki ahhoz, hogy azt mondja “Állj!” Viszont mivel élete nagy részében sorra szívta a cigarettákat így a leszokás nem ment olyan könnyen. Ibrahim ekkor kétségbeesett, mert a hagyományos módszerek nem segítettek neki.

Ibrahimot a motorosok ihlették meg. Úgy döntött, hogy készít egy személyre szabott sisakot, ami leginkább egy madárkalitkára hasonlított. A ketrecet kulccsal lehetett nyitni és zárni, ami mindig másnál volt.

Felesége eleinte zavart volt mikor meghallotta férje hajmeresztő ötletét, ám amikor látta, mennyire fontos neki, támogatni kezdte. Ibrahim ezek után fémketreccel a fején közlekedett a házban, sőt azon kívül is. Mivel nem bízik saját magában így a kulcsot először feleségének adta, majd később a gyerekei is vigyáztak rá. Csak akkor nyithatják ki, ha eszik. Amint végez az étkezéssel vissza kell zárniuk.

Hogy valóban van-e logika a módszerében azt csak ő tudja igazán. Az viszont tény, hogy így nem esik kísértésbe, hiszen meg van kötve a keze… vagyis feje. Az internet népét megihlette Ibrahim elszántsága és egyetértettek vele, hogy a rendkívüli kihívások rendkívüli megoldásokat igényelnek.

“7 évig dohányoztam, és a leszokás volt az egyik legnehezebb dolog, amit életemben megtettem.” – írta az egyik kommentelő.

“Ötször próbáltam abbahagyni, és minden alkalommal kudarcot vallottam.” – írta egy másik.

Ti mit gondoltok? Leszoknátok ily módon a dohányzásról, ha hagyományosan nem menne?

Ezek is érdekelhetnek