20 év után előkerült egy elveszettnek hitt felvétel Freddie Mercury-tól, amit még sosem hallhattál

- Hirdetés -

00 17 20 év után előkerült egy elveszettnek hitt felvétel Freddie Mercury-tól, amit még sosem hallhattál

Freddie Mercury a világ egyik legmeghatározóbb személyisége a zene világában. Sajnálatos halála milliókat súlytott le szerte a világban. Legendás együttese a Queen a mai napig minden ember számára ismert.

Freddie a Time című musical albumhoz készített két számot is. Az egyik a Time Waits for No One (Az idő nem vár senkire). Erről a számról készült 1986-ban egy egyszerűbb változat is, melyen csak az énekes és a zongorakísérete hallható. Erről a felvételről csak páran tudtak.

- Hirdetés -

26720 20 év után előkerült egy elveszettnek hitt felvétel Freddie Mercury-tól, amit még sosem hallhattál

Egyikük Dave Clark, aki a szám szerzője. Mindketten valami különlegeset és erőteljeset szerettek volna létrehozni. Az Abbey Road studióban vették fel a számokat. Több mint tíz éven keresztül kutatott a felvétel után. Még egyik hangmérnökét is bevette a keresésbe.

190620134156 freddie mercury time waits for no one large 169 20 év után előkerült egy elveszettnek hitt felvétel Freddie Mercury-tól, amit még sosem hallhattál

- Hirdetés -

A megtalált felvételt 2018-ban újrakeverték. Egy új zongorakíséret került Mercury erőteljes hangja mellé. Az eredmény pedig lenyűgöző!

Íme a felvétel!

- Hirdetés -

A felvételen jól hallható, hogy milyen csodálatos előadó volt és mekkora hangterjedelemmel bírt. Az újrakevert változathoz megkereste Dave az erdeti zongorást Mike Moran-t és megkérte, hogy újra játssza újra a kísérő dallamot. Ezt hozzákeverték az eredeti felvételhez.

Freddie Mercury 75509449 thumb 700x389 212950 20 év után előkerült egy elveszettnek hitt felvétel Freddie Mercury-tól, amit még sosem hallhattál

Ti mit gondoltok? Szerettétek a Queent? Kinek mi a kedvenc száma tőlük? Írjátok meg kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!