7 általános szabály, amit, ha a külföldi országokban nem követsz, könnyedén bajba kerülhetsz

- Hirdetés -

Számtalan törvény létezik a világon, amit mindenkinek be kell tartania. Azonban, nagy figyelmet kell fordítanunk ezekre, különösen akkor, ha külföldre utazunk. Az egyes országokban ugyanis, eltérő törvények vannak érvényben. Arról nem is beszélve, hogy ami számunkra teljesen egyértelmű és általános, máshol teljesen más jelentéssel bír. Ha pedig nem tartjuk be a szabályokat, akkor hatalmas bajba keveredhetünk.

Így hát, mielőtt bepakolnánk a bőröndünket és útnak indulnánk, érdemes előre tájékozódnunk az adott országban érvényben lévő szabályokról és törvényekről. Tudtad, hogy van olyan ország, ahol nem lehet rágózni és ezért nem is árusítják a rágógumit? Van olyan hely a Földön, ahol nem kocoghatsz úgy ahogy és akivel szeretnél? Ha mindezekre nem a válaszod, akkor érdemes végigolvasnod posztunkat, hogy meg tudd, melyik országban mit szabad és mit nem.

Rágógumi

- Hirdetés -
chewing gum 40327672 s 123rf 7 általános szabály, amit, ha a külföldi országokban nem követsz, könnyedén bajba kerülhetsz

Szingapúr az az ország, ahol minden rendezett és minden a helyén van. Ennek oka, hogy a rend őrei hatalmas bírságokat szabnak ki, ha az emberek az utcán olyan dolgokat tesznek vagy dobálnak el, ami tiltólistán van. Rendkívül furcsának tűnhet, de Szingapúrban egyetlen üzletben sem árusítanak rágógumit, ugyanis az országban tilos a rágózás. Szóval, ha oda szeretnél utazni, akkor eszedbe se jusson az utcán rágógumit rágni, mert ellenkező esetben komoly bírsággal nézhetsz szembe.

Kocogás

futas borito 7 általános szabály, amit, ha a külföldi országokban nem követsz, könnyedén bajba kerülhetsz

A keleti afrikai városban, Burundiban csakis egyedül kocoghatsz. Ugyanis, ha két vagy több ember fut egyszerre, akkor az gyanús tevékenységnek minősül. És persze, nem úszod meg egy figyelmeztetéssel, a csoportos kocogásért ugyanis, börtön jár.

- Hirdetés -

Együttélés

zamilovani laska 640x427 1 7 általános szabály, amit, ha a külföldi országokban nem követsz, könnyedén bajba kerülhetsz

Az Egyesült Arab Emírségekben a házasság előtti együttélés nemcsak szigorúan tilos, hanem börtönbüntetést von maga után. Az országban tilos a házasság előtti intim együttlét is, akik megszegik a törvényt, hosszú időre börtönbe is kerülhetnek. Az utódnemzés is csak a házasság keretein belül lehetséges, ezt nikah-nak nevezik. Azoknak pedig, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy összeházasodjanak, a böjtölés javasolt a nemi vágyak féken tartására.

Nincs Valentin-nap

- Hirdetés -
538 7 általános szabály, amit, ha a külföldi országokban nem követsz, könnyedén bajba kerülhetsz

Napjainkban már kevés olyan ország van, ahol nem ünneplik a Valentin-napot. Ezek közé tartozik például, Pakisztán és Szaúd-Arábia. Ebben a két országban ugyanis, ellenzik ezt a hagyományt, mivel az efféle fesztiválok, ünnepek nem az istenre összpontosítanak, így semmi értelmük nincs. Az intimitásra amúgy is nagyobb hangsúlyt fektetnek, de nem a jó értelemben. Ezekben az országban egy-egy simogatással vagy puszival is nagyon kell vigyázni.

A szerelem nyilvános kimutatása

000000000000000000000000000000000000000 aaaaaaa 731x440 1 7 általános szabály, amit, ha a külföldi országokban nem követsz, könnyedén bajba kerülhetsz

Indiában nyilvános-és közterületeken tilos a szerelem kimutatása. A társadalom ezt az érzelmet sértőnek és botrányosnak ítéli meg. Már egyetlen ölelés vagy puszi is a törvény megsértését jelenti, ami bűncselekménynek minősül. Komoly pénzbírságot vagy akár börtönt is vonhat maga után, ha az utcán ölelkezel vagy csókolózol.

Nyilvános étkezés

724 7 általános szabály, amit, ha a külföldi országokban nem követsz, könnyedén bajba kerülhetsz

Ez egy olyan szent hagyomány, amit mindenkinek be kell tartania teljesen függetlenül attól, hogy az illető muzulmán-e vagy sem. Egy olyan országban, mint az Egyesült Arab Emírségek, az egész ország követi a hagyományt, miszerint a Ramadán napján tilos a nyilvános étkezés és italfogyasztás.

Tilos az alkoholfogyasztás

620 7 általános szabály, amit, ha a külföldi országokban nem követsz, könnyedén bajba kerülhetsz

Szaúd-Arábiában az embereknek tilos bármilyen alkoholos ital fogyasztása, sőt, az üzletek sem árulhatnak szeszes italt. A muszlim vallásban és szokásokban ugyanis, az alkoholfogyasztás az ő istenük elleni cselekedet. Már a repülőgépen is tiltott az alkohol fogyasztása, letartóztatással jár, ha valaki mégis megszegi a szabályt. Ennek ellenére a szállodák bárjaiban, az éttermekben és klubokban is szolgálnak fel alkoholt. A szigorú tilalom alól a turisták sem képeznek kivételt, már akkor is letartóztathatják őket, ha egyetlen csepp alkohol van a vérükben.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!