Európa legerősebb nője egy 22 éves magyar származású lány, Soós Alexandra

- Hirdetés -

Ha a legtöbben azt a szót hallják testépítés mindig a kigyúrt férfiak ugranak be, aminek az az oka, hogy a női nem nem igazán szokott nagy izmokkal büszkélkedni. Ez viszont óriási tévedés, ugyanis már a történelem során is foglalkoztak a nők testépítéssel igaz akkor szórakoztatás gyanánt, nem pedig saját örömük miatt. Viszont ebben a világban is megvannak a határok, mert míg sokan megelégednek a kevésbé kigyúrt, szálkás testtel, addig mások bizony hatalmas izmokat akarnak magukra pakolni, amivel akár egy európai barna medve súlyát is ki tudják nyomni.

Female bodybuilders 2 Európa legerősebb nője egy 22 éves magyar származású lány, Soós Alexandra

Mai cikkünk főszereplője Soós Alexandra, magyar származású 22 éves nő, aki olyan eredményekkel büszkélkedhet, ami csak keveseknek adatik meg. A fiatal lány a testépítés, erőemelés területén több rangos díjat is bezsebelt már, például felhúzásban Európa Bajnok lett. Ezen kívül két másik fogásban is újabb babérokra tört és megszerezte hőn áhított győzelmét.

3 14 Európa legerősebb nője egy 22 éves magyar származású lány, Soós Alexandra

Alexandra kezdetben egy 161 centiméteres 78 kilós lány volt, aki a lovas sportok szerelmese volt, viszont egy idő után ez már nem volt jó neki, ezért átpártolt a testépítésre. Akkor egészséges étkezéssel, diétával, rendszeres edzésekkel képes volt 57 kilóra fogynia, ám akkor elmondása szerint véznának érezte magát. Ma már 84 kiló, amit egyáltalán nem érez soknak, sőt ezzel a legboldogabb. 2018 januárjában ismerkedett meg az erőemeléssel, és olyan jól haladt, hogy ugyanazon év márciusában benevezett első versenyére. 2018-ban megszerezte legelső világbajnoki címét, amire rettentően büszke volt.

- Hirdetés -
4 13 Európa legerősebb nője egy 22 éves magyar származású lány, Soós Alexandra

2019 tavaszán a Tiszakécskén megrendezett Európa Bajnokságon két fogásnemben is világcsúcsot állított. Az EB-t mind korosztályban, mind női kategóriában egyaránt megnyerte. Mivel ma már elit versenyzőnek tekintik, így meghívták a legrangosabb emberek közé az amerikai US Open-re.

Alexandra azt is elmondta a vele készített interjú során, hogy addig szeretné ezt csinálni, ameddig élvezi és ameddig fizikálisan képes helyt állni. Régen, amikor még nem törődött ennyire a megjelenésével, jobban érdekelte, hogy mit gondolnak róla az emberek, de amióta ezt csinálja, egyáltalán nem foglalkozik a többi ember véleményével. Szerinte megváltozik annak az embernek a véleménye vele szemben, aki hajlandó párbeszédet kezdeményezni és „közelebbről” megismerni.

1 30 Európa legerősebb nője egy 22 éves magyar származású lány, Soós Alexandra

Párját egy verseny során ismerte meg és azóta minden értelemben segítenek egymásnak, még az edzőteremben is. Természetesen terveik között szerepel a családalapítás is, ám ahhoz, hogy a lány teherbe tudjon esni nőgyógyásza szerint vissza kell vennie a komoly fizikai terhelésből, mert így az agy nem azt az üzenetet küldi a petefészeknek, hogy ideje családot alapítani.

- Hirdetés -

Íme az interjú, amit nemrég készítettek vele:

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!