Emberek, akik most megosztják veled a fogyásuk sikertörténetét

Megosztás

- Hirdetés -

Hogy milyen trükköket és praktikákat vezettek a mindennapi rutinjuk, hogy elérjék a kívánt súlyt, most meg tudjuk.

Előfordul, hogy edzőteremben eltöltött hosszú órák nem hozzák meg a kívánt eredményt és a hőn áhított karcsú vagy izmos nem kerül elérhető közelségbe. Az intenzív edzések mellett, rengeteg egyéb teendőnk van a siker elérése érdekében. Ezek a sikertörténetek bizonyítják azonban, hogy ezek az életmódbeli változtatások bárki számára könnyedén elérhetőek.

Hallgassuk hát meg első kézből, hogy ezek az emberek milyen módszerekkel érték el céljaikat:

- Hirdetés -
  • Séta. Sokan nagyon alábecsülik a hasznosságát, pedig bárki számára kivitelezhető, bárhol elérhető és ingyen van. Reggel a megszokottnál korábban indulok a munkába, 30 percet sétálok, mielőtt elcsípném a buszomat. A munkaidőm végeztével hazafelé pedig ismét beiktatok egy 30 perces sétát. Így könnyen beiktattam plusz egy óra sétát a napi rutinomba különösebb erőfeszítés nélkül. Ezzel az egyszerű változtatással és helyes étkezéssel szabadultam meg 5-6 hét alatt 7 kilótól. Nyilatkozta Jimmy a saját fogyásának történetéről.
  • 70% szabály. Fogyaszd el az ételed 70%-át majd tarts egy kis szünetet. Igyál egy kevés vizet és élvezd ki a pillanatot. Idővel érzékeled majd, hogy az elfogyasztott étel leülepedik és nem leszel már éhes a továbbiakban.
  • Használj kisebb méretű tányérokat a vacsora tálalásához. A kisebb adagok jobban mutatnak így, mintha egy hatalmas üresnek ható tányéron.
  • Időről időre hagyj ki egy vacsorát vagy egy ebédet. Nagyon gyakran esszük túl magunkat és észre sem vesszük. Szóval, miért ne együnk egyszer-egyszer egy kicsivel kevesebbet? Néha egyszerűbb kihagyni egy teljes étkezést,mint figyelni arra, hogy kevesebbet együnk.
  • Figyeljünk a bevitt és felhasznált kalóriák mennyiségére. Több kalóriát kell a nap folyamán elégetned mint amennyit elfogyasztottál. Ezt bármilyen diétával könnyedén kivitelezheted.
  • Számold az elfogyasztott kalóriákat egy alkalmazás segítségével. A legtöbben sokkal többet fogyasztunk el mint amennyit gondolunk. Találd meg az egyensúlyt a kalóriák csökkentése és az edzés között, ami biztosítja szükséges a kalória deficitet hosszútávon. Gondolj években, ne hetekben.
  • Rögzíts minden elfogyasztott kalóriát őszintén. Rengeteg ember hazudik önmagának is az elfogyasztott étkezések mennyiségéről.
  • Ha úgy érzed nassolnál valamit, kérdezd meg önmagadtól, tényleg éhes vagy-e vagy csak unatkozol. Sokszor megoldás ha iszol egy pohár vizet és elfoglalod magad.
  • Ha étkezési zavarokkal küszködsz, elsősorban arra koncentrálj, hogy kialakíts egy egészséges kapcsolatot az ételekkel mielőtt belefognál bármilyen diétába.
  • A változásokat fokozatosan vezesd be a napi rutinodba. A fontos , hogy ezeket állandósítani tudd. Nincs szükség egyből belevágni a legkeményebb edzésekbe vagy a legszigorúbb diétákba.
  • Tervezd meg az étkezéseid. Készítsd el az ételeket előre. Sokkal könnyebb ellenőrzés alatt tartani az elfogyasztott kalóriák mennyiségét. Így sok időt és pénzt takaríthatsz meg magadnak.
  • Ha az ételeket saját magadnak készíted el, figyelj az adagolásra. sokan alábecsülik az elfogyasztott ételek mennyiségét. Érdemes beruházni egy jó minőségű konyhai mérlegre.
  • Oszd fel a napi nagy étkezéseid kis adagokra, amelyeket könnyen elfogyasztasz több alkalommal a nap folyamán. Próbáld beosztani őket reggel 7 és este 7 közé. Próbáld meg lecsökkenteni az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét. Fogyassz kevesebb kenyeret, gabonafélét, burgonyát, rizst vagy sört, hagyd ki a desszertet.
  • Ne ragaszkodj a szigorú napi háromszori étkezéshez.Például ha este moziba mész, és tervezel elfogyasztani egy nagy adag pop-cornt üdítővel akkor válaszd ezt ebédedül.
  • Ne tarts otthon egészségtelen ételeket. Ha elérhető közelségben vannak, könnyen kapod magad azon, hogy ez éjszaka közepén ropogtatsz. Ha mégis ellenállhatatlan vágyat érzel, így legalább el kell sétálnod egy közeli üzletig.
  • Próbálj meg a nap felében böjtölni. Elalvás előtt néhány órával már ne egyél semmit. Végezz el néhány cardio gyakorlatot lefekvés előtt mint például kitörés vagy négyütemű fekvőtámasz. Kicsit pezsdítsd fel a vérkeringésed és fogyassz könnyű vacsorát.
  • Igyál megfelelő mennyiségű vizet a nap folyamán. Sokan összekeverik a szomjúság érzését az éhséggel.
  • Tűzz ki egy cél súlyt magad elé. Számold ki, hogy mennyi lenne az a súly mennyiség, amelyet egészséges körülmények között le tudsz adni. És próbáld azokat a léptéket ezt tartani. Állíts magad elő heti és havi célokat.
  • Próbáld meg annyira aktív lenni a nap folyamán amennyire csak lehet. Óránként legalább egyszer kelj fel az irodai székből mozgasd át magad. Ne edd magad teljesen tele, állj meg olyan 75% telítettségnél és fogyassz megfelelő mennyiségű vizet az étkezések között. Időnként azonban engedd meg magad a nassolást.
  • Koncentrálj arra, hogy friss alapanyagokból készült jó minőségű ételeket fogyassz.

Neked van valamilyen jól bevált trükköd ?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!