Az NNK szerint mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg

- Hirdetés -

Egy újabb lökés a szakadék szélén.

Sajnos sok honfitársunkat vesztettük el a koronavírus elleni harcban. Egyes orvosok és tudósok konkrétan a „háború” szót használják arra, ami most megy a világban. Valljuk be, hogy van benne valami.

2019. január 10-én kiadott a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egy tájékoztatót, melyben többek között előírják, hogy

- Hirdetés -
  • minden olyan elhalálozást be kell jelenteni, amely az oltást követő 1 hónapon belül történt

valamint

  • az oltást követő 1 hónapon belüli elhalálozás esetén a halottvizsgálatot végző orvosnak kezdeményeznie szükséges a kórboncolást, valamint az Oltást Követő Nem Kívánatos Esemény (OKNE) bejelentését.

Ez egyértelműen további terheket róhat az egészségügyre, mely amúgy is már a szakadék szélén táncol.

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi rádióinterjújában említette, hogy a regisztrált 65 év felettiek 90 százaléka megkapta már a koronavírus elleni oltást. Legalább az elsőt.

- Hirdetés -

Az NNK tájékoztatása szerint mindenkin, aki elmúlt 65 éves, és az oltást követő egy hónapon belül meghalt, kötelező boncolást végezni.

A telex.hu névtelen forrása szerint a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a halottvizsgálatot végző orvos az, aki eldönti, hogy kér-e boncolást vagy sem. Hozzájuk még nem jutott el ez az információ. Nem tudtak róla, hogy ez alapján kellene dolgozniuk.

Ezzel az lehet a gond, hogy a hamvasztásra kizárólag a kormányhivatalok adhatnak engedélyt. Ha nincs engedély, akkor a holttest visszakerül a kórházba boncolásra, így hűteni és tárolni kell. De a kórházak kapacitása ilyen téren is véges és előbb utóbb megtelik. A hivatalok nem férnek hozzá az elhunytak kórtörténeti előzményeihez, így nem látják, hogy az illető kapott-e valamiféle oltást.

- Hirdetés -

A telex.hu megkereste az NNK-t és Országos Kórházi Főigazgatóságot, hogy kiderüljön ez mekkora terhet ró a kórházakra, de nem kaptak választ.

Egyes források szerint már nem végeznek mindenhol boncolást. Számtalan esetben kell az orvosoknak egy úgynevezett „boncolásmellőzési engedélyt” kiadni, mert le vannak terhelve és nincs kapacitásuk elvégezni a műveletet.

Lehetetlen minden oltás után elhunyt embert boncolni, annak ellenére, hogy tudományos szempontból komoly jelentősége lenne.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!