Fontos: Ha ilyen ízt érzünk a szánkban, azonnal mentőt kell hívni!

- Hirdetés -

Zsibbad a nyelved és ilyen ízeket érzel a szádban? Azonnal hívd a mentőket!

A stroke, azaz agyi keringészavar nem válogat. Meglepetésszerűen jön és rendkívül veszélyes. Akár egy fiatal, egészséges embert is tönkre tehet, így fontos, hogy figyeljünk a figyelmeztető jelekre.

Akkor beszélünk stroke-ról, ha egy agyi érben rög keletkezik, vagy az ér megreped. Ezáltal nem jut elegendő oxigén az agyba. Két különböző fajtája van. A vérhiányos és a vérzéses stroke, amit agyvérzésként szokás hívni.

- Hirdetés -

Mindegyik típust megelőzi egy figyelmeztető vérellátási zavar. Ennek felismerése és kezelése az életünket is megmentheti.

Három fő tünete van, melynek észlelésekor azonnal mentőt kell hívni. Rendszerint az egyik oldalunk elgyengül, a szánk félrehúzódik és a beszédünk akadozni kezd.

A közelgő stroke tünetei lehetnek még: az éberségi szint csökkenése (álmosság, ájulás), a hallás és az ízérzék megváltozása, ügyetlenség, zavartság, emlékezetkiesés, nyelési nehézségek, szédülés, a hólyag és a belek feletti kontroll hiánya, egyensúlyvesztés, izomgyengeség az arcban és a végtagokban, bizsergés a test egyik oldalán, látászavarok, hőmérséklet érzékelésének megváltozása beszédzavar, vagy a beszédértelmezés zavara.

- Hirdetés -

Sok stroke-on átesett személy tapasztalta, hogy a szájukban történi zsibbadás mellé még egy fémes, sós ízt is éreztek.

Nagyon fontos információ, hogy az agyvérzés tüneteinek jelentkezése után három óra áll rendelkezésre a sikeres orvosi beavatkozásra!

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!