Örökbe fogadtak egy ugandai kislányt. Hat hónappal később azonban olyan dolog történt, hogy azonnal visszaküldték

- Hirdetés -

Az örökbefogadás egy nagyszerű alternatíva azok számára, akik gyereket szeretnének, de valami oknál fogva nem lehet sajátjuk. Ez abból a szempontból is jó, hogy olyan gyerekek kaphatnak esélyt egy boldog, szerető családba bekerülni, akiket anno elhagytak. Ennek az ugandai lánynak a története azonban az örökbefogadás egy teljesen más oldalát mutatja.

kep 2021 09 25 093836 Örökbe fogadtak egy ugandai kislányt. Hat hónappal később azonban olyan dolog történt, hogy azonnal visszaküldték

Az örökbefogadás egy bonyolult folyamat. Bürokrácia, papírmunka és idő. Az árvaházakban szerte a világon több millió gyermek várja azt, hogy egy biztonságos és szerető közegbe kerüljön. Sajnos sok párt elijeszt az a hosszú tortúra, ami ezzel jár. Bizonyos esetekben évekbe telik, míg egy kisgyermek a megfelelő családba kerül.

kep 2021 09 25 093828 Örökbe fogadtak egy ugandai kislányt. Hat hónappal később azonban olyan dolog történt, hogy azonnal visszaküldték

Jessica és Davis elhatározták, hogy örökbe fogadnak egy gyermeket. Nekik már négy saját picinyük volt, de szerették volna, ha egy másik gyereknek is adhatnak esélyt. Nem maguk miatt, hanem a gyerekek miatti elkötelezett szeretetük miatt. Nem akartak éveken át tartó tortúrát, így egy olyan országból fogadták örökbe a picit, ahol ez az eljárás nem tart sokáig. Tisztában voltak az ott uralkodó állapotokkal és a gyerekek által tapasztalt traumákkal is.

- Hirdetés -
kep 2021 09 25 093802 Örökbe fogadtak egy ugandai kislányt. Hat hónappal később azonban olyan dolog történt, hogy azonnal visszaküldték

A házaspár végül egy ugandai kislány mellett döntött. Namata volt a neve és még angolul sem tudott. A házaspár sejtette, hogy a fiatal lány a kora ellenére nehéz időszakot élt át.

kep 2021 09 25 093815 Örökbe fogadtak egy ugandai kislányt. Hat hónappal később azonban olyan dolog történt, hogy azonnal visszaküldték

Jessica is Adam úgy tudta, hogy az örökbefogadott lányuk elvesztette az apját és az anyja nem foglalkozott vele. Nem járt iskolába, éhes volt és gyakran bántalmazták. Nem volt senki az életében, aki szerette vagy törődött volta vele.

kep 2021 09 25 093754 Örökbe fogadtak egy ugandai kislányt. Hat hónappal később azonban olyan dolog történt, hogy azonnal visszaküldték

Hat hónap alatt Namata megtanult angolul, így el tudta mondani élete történetet az új szüleinek. Bevallotta, hogy egyáltalán nem olyan körülményekből származott, ahogy azt neki mondták. Az anyja szerette és nem hanyagolta el. Iskolába járt, és szegénysége ellenére boldog volt az élete Ugandában. Azt is elmondta, hogy hiányzik neki a biológiai anyja.

- Hirdetés -

A házaspár teljesen ledöbbent, de hittek a lánynak, hisz mi oka lett volna hazudni. Az igazság az volt, hogy a lányt elvették az anyjától. Az örökbefogadó hivatal átverte a biológiai anyját és az örökbefogadó szülőket is.

kep 2021 09 25 093744 Örökbe fogadtak egy ugandai kislányt. Hat hónappal később azonban olyan dolog történt, hogy azonnal visszaküldték

Namata anyjának azt mondták, hogy a lánya csak néhány évre megy el, hogy külföldön oktassák. Később haza kellett volna térnie. A nőnek fogalma sem volt arról, hogy egyes papírok aláírásával ő örökre lemondott a lányához fűződő jogairól. Jessica és Adam azonban rögtön cselekedtek.

Egy ügyvédnek sikerült felvennie a kapcsolatot Namata édesanyjával és a lány visszatérhetett a családjához. Jessica és Adam szomorúságának ellenére lemondott az új családtagról.

- Hirdetés -
kep 2021 09 25 093733 Örökbe fogadtak egy ugandai kislányt. Hat hónappal később azonban olyan dolog történt, hogy azonnal visszaküldték

Bizonyos országokban illegális örökbefogadási ügynökségek vannak, melyekkel szemben keményen harcolnak. Az említett irodát is bezárták.

Namata azóta is tartja a kapcsolatot Jessicával és Adammel. Nagyon hálás nekik a törődésért.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!