Húsevő baktérium jelent meg a Balti-tengeren. Egy férfi lábát „felfalta”

- Hirdetés -

A balti-tengeri húsevő baktérium óvatlan turistákra leselkedik. Sajnos veszélyesebb, mint azt bárki gondolná…

A baktériumok és kórokozók nagy veszélyt jelentenek a szervezetünkre. Gondoljunk csak az évek óta tartó pandémiára a koronavírus miatt. Szinte az egész életünket megváltoztatta.

kep 2021 09 25 164439 Húsevő baktérium jelent meg a Balti-tengeren. Egy férfi lábát "felfalta"

Egy 30 éves férfi lábfájásra panaszkodott. A lába megduzzadt a combja körül. A helyszínre azonnal mentőt hívtak és elvitték a közeli kórházba.

- Hirdetés -
kep 2021 09 25 164457 Húsevő baktérium jelent meg a Balti-tengeren. Egy férfi lábát "felfalta"

Az orvosok szinte sokkot kaptak a látványtól. Azon a helyen, ahol izmoknak kellene lenniük, csak mikroorganizmusokkal teli váladékot találtak. Az emberi lágyrészek fogyasztásával a baktériumok hihetetlen sebességgel szaporodtak. Ennek a folyadéknak ez a folyamat az eredménye.

kep 2021 09 25 164427 Húsevő baktérium jelent meg a Balti-tengeren. Egy férfi lábát "felfalta"

A baktérium neve Birbrio Bulnificus, és tengeri vizekben található. Jelenléte az emberi szervezetben lágyrész-gyulladtást, szepszist és akár halált is okozhat. Ha időben felismerik, akkor még elkerülhető a komolyabb baj, de soha nem lehetünk eléggé óvatosak.

kep 2021 09 25 164339 Húsevő baktérium jelent meg a Balti-tengeren. Egy férfi lábát "felfalta"

Jelenleg az orvosok mindent megtesznek, hogy megmentsék a férfi lábát. A 2020-as év nyarán Meclenburg-Elő-Pomeránia területén nyolc ilyen fertőzést jelentettek. Haláleset egyik esetben sem történt.

- Hirdetés -

Hogyan lehet elkerülni a fertőzést?

A legfontosabb természetesen a higiénia betartása. Kerüljük a rosszul elkészített ételeket. Bizonyos emberek sokkal kitettebbek az ilyen jellegű fertőzésekre. Egyértelműen kijelenthető, hogy egy erős, egészséges szervezetet sokkal nehezebben támad meg bármilyen kórokozó, ahogyan ez is.

kep 2021 09 25 164330 Húsevő baktérium jelent meg a Balti-tengeren. Egy férfi lábát "felfalta"

Májbetegség, alkoholizmus, krónikus tüdőbetegségek, gyenge immunrendszer, HIV, AIDS, daganatos megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek mind elősegítik a kórokozók terjedését.

- Hirdetés -

A fertőzés egyik módja az alul főtt tengeri halak fogyasztásának következménye. A másik a nyílt sebekkel, karcolásokkal, vágásokkal való fürdés. Tengervizet se nyeljünk, ha egy mód van rá. A húsevő baktérium a véráramba kerülve okoz egészségügyi problémákat.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!