Elhunyt Oszter Sándor Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművészünk

- Hirdetés -

Hetvenhárom évesen, október 29-én este elhunyt Oszter Sándor színművész. A hírt felesége, Failoni Donatella tette közzé Facebookon.

Jól látható a posztból, hogy Donatellát nagyon megviselték a történtek, melyet teljesen meg tudunk érteni.

A lánya, Alexandra, aki szintén színész, is kitett egy posztot, melyben édesapjától búcsúzik.

- Hirdetés -

„Elment! Kiváló mesterem volt.”Tanulj meg fiacskám komédiázni,tanulj meg kacagni,sírni ha kell!Tanulj a rosszhoz is jó képet vágni….mert minden-minden csak komédia…!Hálás vagyok Neki mindenért.Igazán tudott élni!Az Élet színskáláján mindent megmutatott.Tudom,ezután is mindig velem lesz…

A gyász egy hosszú folyamat.Ezért kérek szépen minden sajtóst,tartsa tiszteletben és egyelőre ne keressenek minket.Előre is köszönöm(egyébként sem hiszem,hogy szavaknak itt bármilyen helye van)”

Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész. A Rózsa Sándor című filmben nyújtott alakítása tette országszerte ismertté. 1971-ben szerződött a Vígszínházba, majd 1978-ban a Nemzeti színházba. 2008-ban a Békéscsabai Jókai Színház színésze lett.

- Hirdetés -

Nagyon sokoldalú művész volt. A fiatalabb generáció az Argó (2004) című filmből ismerheti. 1983-ban Jászai Mari-díjjal jutalmazták, 1988-ban lett érdemes művész. 1972-ben a San Remó-i filmfesztiválon a legjobb férfi alakítás díját kapta a Kitörésben nyújtott alakításáért. 2013-ban kapta meg a Kossuth-díjat sokoldalú, stílus- és műfajgazdag művészi munkásságért.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!