Az EU újabb szankciókkal sújtja Oroszországot

- Hirdetés -

A Külügyek Tanácsa csütörtökön vagy pénteken jóváhagyhatja az EU ötödik szankciós csomagját Oroszországgal szemben.

kep 2022 04 07 113634607 Az EU újabb szankciókkal sújtja Oroszországot

Josep Borell azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy „továbbra is nyomást kell gyakorolnunk Oroszországra, és támogatnunk kell Ukrajnát”

Zelenszkij ukrán elnöknek elég nagy a támogatottsága, azonban Ukrajnának fegyverekre és katonákra lenne szüksége Oroszországgal szemben.

kep 2022 04 07 113612405 Az EU újabb szankciókkal sújtja Oroszországot

A G7 (a világ hét legfeljettebb iparú országa) diplomatája kijelentette, hogy Oroszország atrocitásai nem maradhatnak büntetlenül.

- Hirdetés -
kep 2022 04 07 113556237 Az EU újabb szankciókkal sújtja Oroszországot

Az ötödik szankciós csomag lényege, hogy ez EU évente négymillárd euró értékben behozatali tilalmat rendel el az oroszországi szénre. Pénzügyi és tranzakciós tilalmat rendel el négy kulcsfontosságú orosz bank esetében. Kikötési tilalmat vezet be orosz, vagy orosz üzemeltetésű hajókra az uniós kikötőkben. Exporttilalmat ír elő tízmilliárd euró értékben lényeges technológiák esetében. Tiltja az orosz vállalatok részvételét az uniós közbeszerzésekben. Importtilalmat rendel el luxustermékekre 5,5 milliárd euró értékben.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

(MTI)

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!