Születésekor kevesebb, mint fél kiló volt…az orvosok szerint semmi esélye nem volt a túlélésre…

- Hirdetés -

Az esélyek ellenére mégis sikerült életben maradnia a kislánynak…

Az indiai Rajasthanból származó Manushi babát bizonyos okok miatt csodának titolálják. Ez a gyönyörű kislány császármetszéssel született, amikor édesanyja, Seeta (48) még csak 28 hetes terhes volt.

A gond az volt, hgoy Seetát rendkívül magas vérnyomással diagnosztizálták, és az orvosok megállapították, hogy babája nem kap elegendő vért a placentán keresztül.

- Hirdetés -

Az orvosoknak gyorsan kellett dönteniük.

Amikor Manushi megszületett, mindpssze 14 uncia volt a súlya (400 gramm). Túlélési esélyei szinte a nullán álltak. Legtöbb szerve, beleértve a tüdejét, agyát, szívét és veséit még fejletlen volt.

Az intenzív osztályon töltött hat hónap után Manushi szervei olyan mértékben fejlődtek, hogy végre kiengedték a kórházból. Amikor az orvosok elbocsátották 2,5 kiló volt.

- Hirdetés -

Az életéért folytatott küzdelem azonban nem volt könnyű. Születése pillanatától kezdve Manushit lélegeztetőgépre helyezték, és túlélési esélye 1 százalék alatt volt. Akár hisszük, akár nem, felülmúlta az esélyeket.

Mivel bélrendszere fejletlen volt, Manushit nem tudták megfelelően táplálni, így az orvosok az összes szükséges vitamint, ásványi anyagot, szénhidrátot, lipideket és aminosavakat egyenesen a vérébe juttatták.

Miután 7 hetes lett, Manushi elkezdett szopni, és ez nagyszerű jel volt. Ezen a ponton önállóbban kezdett lélegezni, és a többi szerve is rendesen növekedett.

- Hirdetés -

Az orvosok elhatározták, hogy megmentik ennek a lánynak az életét. Ezzel is azt üzenték, hogy a női gyerekek ugyanolyan fontosak, mint a férfiak, ellentétben azzal, amit India egyes részein az emberek vallanak.

„Úgy döntöttünk, hogy megmentjük a csecsemő életét, és megadjuk neki a szükséges orvosi ellátást és odafigyelést, mert azt akartuk üzenni, hogy egy kislányt meg kell védeni” – mondta a kórház igazgatója, Dr. Sunil Janged. – Felajánlottuk neki a szükséges orvosi ellátást.

A feljegyzések szerint egy Emilia Grabarczyk nevű lány, aki 2015-ben született Wittenbergben, Németországban, mindössze 250 gramm, a rekordtartó. A legkönnyebb baba, aki túlélte…

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!