Ettől a trükktől lesz igazán szép a pünkösdi rózsád!

- Hirdetés -

A május egyik legszebb és legmeghatározóbb növénye a bazsarózsa. Kár, hogy nem virágzik egész nyáron. Van néhány trükk, amivel tovább élvezheted csodálatos látványát.

Ez egy évelő dísznövény, amit nem is igazán kell gondozni. Anélkül is szépen mutat a kertben. Pünkösdkor nyílik. Szereti a napfényes, világos helyet. Nagy a vízigénye és kell neki a bőséges tápanyag. Rendszeresen kell öntözni, még akkor is, ha már elvirágzott.

Egy kis odafigyeléssel, azonban hosszabb és dúsabb virágzással örvendeztethetjük meg vele egymást.

Egy kevés trágya

Tavasz elején érdemes egy kis istállótrágyával, vagy komposzttal megszórni földet a bokor alatt. Ha megszórtad, akkor alaposan öntözd meg. Sokkal több virágot fog hozni a tápanyagnak köszönhetően. A túl sok trágya azonban kiégetheti a növényt.

- Hirdetés -

Metszőolló

Az oldalsó rügyeket érdemes eltávolítani, hogy nagyobb virágokat fog hozni. Ha nem teszed meg, akkor többet, de kisebbeket. Érdemes levágni az elnyílt virágokat, hogy szebb legyen. A leveleket nem szabad levágni a virágzás után, mert ezek segítségével raktározza a tápanyagot télire a növény. Inkább kötözd össze, ha útban vannak.

Nyár végén ültesd!

A pünkösdi rózsát kora ősszel kell ültetni, hogy télre begyökeresedjen. Válassz egy napfényes helyet, és egy kis trágyával ültesd, majd öntözd meg.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!