„Voldemortnak” csúfolták az orr nélküli kislányt. Bebizonyította, hogy a maga módján mindenki szép.

- Hirdetés -

„Voldemortnak” csúfolták, mert orr nélkül született. Története arra ösztönöz bennünket, hogy befogadjuk azt a sokszínű szépséget, amely minden emberben megtalálható, és megkérdőjelezi elképzeléseinket arról, hogy mit jelent igazán kivételesnek lenni.

Ritka betegséggel született

kep 2024 09 12 150942966 "Voldemortnak" csúfolták az orr nélküli kislányt. Bebizonyította, hogy a maga módján mindenki szép.

Tessa egy szokatlan betegséggel született, amelyet teljes veleszületett arhiniának neveznek, ami azt jelenti, hogy nincs orra. Ez egy ritka anomália, amely világszerte csupán néhány embert érint. Tessát azonban élete kezdetétől különleges kihívások elé állította. Ezen akadályok ellenére sem csügged és páratlan lelkesedéssel él.

kep 2024 09 12 151154028 "Voldemortnak" csúfolták az orr nélküli kislányt. Bebizonyította, hogy a maga módján mindenki szép.

Az arhinia az, amikor az orr nem fejlődik ki az anyaméhben. Tessa esetében állapota a szaglórendszer, az agynak a szagok felismeréséért felelős része is hiányzik. Az állapota okozta kihívások ellenére Tessát a szülei nagyon szeretik.

- Hirdetés -
kep 2024 09 12 151303058 "Voldemortnak" csúfolták az orr nélküli kislányt. Bebizonyította, hogy a maga módján mindenki szép.

Tessa szülei, Grainne és Nathan Evans, egy ultrahangvizsgálat során fedezték fel születendő gyermekük arcának deformációját,. Nagyon megviselte őket. A terhesség ötödik hónapjában megtudni, hogy lányuk orr nélkül fog megszületni, kétségtelenül sokkot okozott. A kezdeti kihívás ellenére szilárdan elkötelezték magukat, hogy Tessának a lehető legjobb ellátást és támogatást nyújtják.

Orvostól orvosig

kep 2024 09 12 151418843 "Voldemortnak" csúfolták az orr nélküli kislányt. Bebizonyította, hogy a maga módján mindenki szép.

Születése után nem sokkal az intenzív osztályra szállították, ahol a légzés megkönnyítése érdekében tracheotómiát hajtottak végre rajta. Mindössze tizenegy hónapos korában Tessán szürkehályog-műtétet kellett végezni, ami tovább fokozta a kihívásokat, amelyekkel ilyen gyengéd, védtelen korában szembesült.

kep 2024 09 12 151522776 "Voldemortnak" csúfolták az orr nélküli kislányt. Bebizonyította, hogy a maga módján mindenki szép.

Két évvel később Tessán kozmetikai műtétet hajtottak végre, amelynek során protéziseket ültettek be a bőre alá, ami megalapozta a jövőbeni műorr megépítését. Szülei nem vették könnyedén a műtét melletti döntést. Ennek ellenére úgy érezték, hogy ez is egy állomása annak, hogy idővel fokozatosan javítsák Tessa megjelenését, „normálisabbá téve” az arcát. Ez csont- és bőrátültetést jelentett, amelyhez el kellett érnie a serdülőkort, ugyanis ilyenkor az arc már befejezi a növekedést.

- Hirdetés -

Tessa rendkívül kitartó

kep 2024 09 12 151657387 "Voldemortnak" csúfolták az orr nélküli kislányt. Bebizonyította, hogy a maga módján mindenki szép.

Tessa teljesen alkalmazkodott már az orr nélküli élethez. A száján keresztül lélegzik, és egyáltalán nem érez szagokat. Ennek ellenére nagyon boldog.

kep 2024 09 12 151841662 "Voldemortnak" csúfolták az orr nélküli kislányt. Bebizonyította, hogy a maga módján mindenki szép.

Tessa történetéből rengeteg más ember merített erőt. Ereje és kitartása emlékeztet minket arra, hogy az igazi szépség felülmúlja a fizikai megjelenést. Az igazi szépség a szellemünkben, lelkünkben lakozik.

Egy olyan világban, ahol gyakran a negativitás kerül a középpontba, a Tessa útjához hasonló történetek jelzőfényként szolgálnak, megvilágítva az emberi (JÓ) szellem diadalát.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!