A legfrissebb tanulmány szerint a kutyák megérzik, ki a gonosz ember – Íme a részletek

- Hirdetés -

Senki számára nem titok, hogy a kutyák a leghűségesebb élőlények a világon. Az ember legjobb barátja nekünk adja egész életét, minden szeretetét a miénkért cserébe. Ezek az aranyos négylábúak hűségük mellett kitűnnek még valamiben, ez pedig nem más, mint a kiváló emberismeret. Számos tanulmány során vizsgálták már kedvenceink viselkedését, amelyek alapján kijelenthetjük, hogy a kutyák bizony pontosan meg tudják ítélni, hogy ki a jó ember és ki nem az.

20191227kutya A legfrissebb tanulmány szerint a kutyák megérzik, ki a gonosz ember - Íme a részletek

A kutyatulajdonosok többsége is megerősítette, hogy házi kedvenceik megismerik a jó embereket, tudják, hogy kiben lehet bízni és kiben nem. A kutyák képesek kiszimatolni, hogy az adott ember méltó-e a bizalmukra vagy sem.

A kutatók arra is rámutattak, hogy a kutyák egyszerű megfigyelés alapján hozzák meg a döntést, hogy megbízhatnak-e az emberben. A négylábúak rendkívül jól olvassák a szociális jelzéseket.

- Hirdetés -
kutyus4 e1586611407168 A legfrissebb tanulmány szerint a kutyák megérzik, ki a gonosz ember - Íme a részletek

Ha van kutyád, akkor biztosan te is tapasztaltad már, hogy vannak emberek, akiket egyáltalán nem szívlelnek. Ezek az emberek általában azok, akiket egyébként te magad sem kedvelsz túlságosan vagy rosszat hallottál róluk és előítéleteid vannak irányukban.

A kutyák érzik, ha az embernek hátsó szándékai vannak és a tudomány ezt bizonyította is. Még akkor is kiszúrják az ártó szándékot, ha az illető velük szemben nem lép fel agresszívan és nem viselkedik ellenségesen sem. A rosszindulatot ettől függetlenül is érzik. Külön érdekesség, hogy arra is fény derült, hogy a macskák is képesek megérezni, ki a gonosz ember.

2 12 A legfrissebb tanulmány szerint a kutyák megérzik, ki a gonosz ember - Íme a részletek

Visszatérve a mostani kísérletre, korántsem volt bonyolult. A gazdik dolga annyi volt, hogy megpróbáljanak kinyitni egy ládát, amiben persze kudarcot vallottak, majd segítséget kellett kérniük. A segítők először segítettek, majd passzívak voltak, végül pedig ellenségesen léptek fel a kutyák gazdáival szemben. Ezt követően az ebek elfogadták a jutalomfalatot azoktól, akik segítettek, de azoktól, akik passzívak vagy elutasítóak voltak, azoktól nem.

- Hirdetés -
1 12 A legfrissebb tanulmány szerint a kutyák megérzik, ki a gonosz ember - Íme a részletek

A kutatás azért volt érdekes, mert az alanyok a kutyákkal egyáltalán nem léptek kapcsolatba, csak gazdáikkal szemben tanúsítottak különböző viselkedési formákat. Ennek ellenére az állatok pontosan érzékelték, hogy kiben volt rossz szándék.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!