Babyboom a koronavírus-járvány alatt – Kenyában több, mint 100 elefánt született

- Hirdetés -

A koronavírus-járvány nagy mértékben befolyásolja életünket, mind a mai napig. Ugyanakkor szerencsére az állatvilágra semmilyen hatással nincsen, legalábbis egyelőre. Az Amboseli Nemzeti Park, ami Kenya déli részén fekszik híres bámulatos kilátásáról a Kilimandzsáróra, de ezúttal az elefántok kedvelőinek szolgál hatalmas örömhírrel.

2020-ban összesen száznegyven ormányossal gazdagodott az elefántállomány. Winnie Kiiru, elefántvédő elárulta, hogy bár az emberek szenvednek a koronavírus-járvány miatt, az elefántoknak kifejezetten jót tett, hogy a turisták elkerülték a területet. A turisták hiányának és rengeteg csapadéknak hála sokasodni tudtak az állatok. Különösen izgalmas mindez, ugyanis az elefántoknak nem szokása száraz időben utódokat hozni világra. Ezek az állatok mindig kivárják, míg beköszönt az esőzések időszaka.

Augusztus 12-én, az Elefántok Világnapján jelentették be az örömteli hírt, hogy idén száznegyven elefánt jött a világra. Sajnos azonban, a vírus miatti karantén idején az orvvadászok is megszaporodtak és a területekért is nagy harc folyik az elefántok és az emberek között.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!