Egy kambodzsai állatmenhely lesz új otthona a világ legmagányosabb elefántjának

- Hirdetés -

Pakisztán utolsó ázsiai elefántja jövő hónapban, vagyis novemberben már egy kambodzsai állatmenhely lakója lesz. Kaavan több, mint harminc évig élt sanyarú körülmények között. Egy szakértő hosszú heteken át Frank Sinatra dalait énekelte az ormányosnak, hogy sikeresen hozzászokjon az emberekhez.

A Négy Mancs nemzetközi állatvédelmi szervezet közölte a jó hírt, hogy Kaavan végre új otthonra talált. Egyébként a Négy Mancs szervezi meg az állat szállítását is, akit szeptemberben már állatorvosok vizsgáltak meg, hogy alkalmas-e az utazásra. Kaavan öt tonnát nyom és három méter magas, így egy kényelmes szállítódobozra is szükség van a nagy utazáshoz, amelyet repülőgéppel fog megtenni.

A világ legmagányosabb elefántjának nevezett Kaavant tréninggel készítik fel a boxba való belépésre. Amir Khalil az elmúlt hetekben szinte mindennap az elefánt közelében volt, beszélt hozzá és ő énekelte Frank Sinatra dalait is neki, hogy az állat hozzá szokhasson az emberek jelenlétéhez. Minden fáradtság és kemény munka megérte, ugyanis a Négy Mancs állatorvosa elmondta, hogy az ormányos már hajlandó együttműködni vele.

- Hirdetés -

A hányattatott sorsú elefánt több, mint három évtizedet töltött leláncolva az iszlámábádi Marghazar állatkertben. Az információ 2015-ben látott napvilágot, ezt követően pedig nemzetközi kampány indult Kaavan megmentéséért. Az akció lelkes támogatója volt a híres popdíva, Cher is.

A hatóságok júliusban engedélyezték az elefánt elszállítását, az iszlámábádi legfelsőbb bíróság pedig a Négy Mancsot jelölte ki Kaavan gyámjának. Az ormányos így a Free The Wild természetvédő szervezet Cambodia Wildlife Sanctuary nevű menhelyén lel majd új otthonra.

Az énekesnő azt nyilatkozta, hogy ő maga is elkíséri a Kambodzsába vezető úton Kaavant és hatalmas örömmel tölti el, hogy bár hosszú idő után, de az elefánt szenvedésének végleg vége lesz.

- Hirdetés -

A világ legmagányosabb ormányosa egyébként egy éves korában került Pakisztánba, aki a Sri Lanka-i kormány ajándéka volt. Végül az is kiderült, hogy az állat távozása után a Marghazar állatkert is bezárja kapuit.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!