Íme 10 állatpár, amik megszólalásig hasonlítanak egymásra – Te meg tudod őket különböztetni?

- Hirdetés -

Párszor már említettük, hogy az anyatermészet rendkívül különleges, hisz egyedi állatokat, növényeket, és egyéb fajokat hozott létre, melyek elkápráztatják az embereket. Igen ám, de néha nagyon hasonló megjelenésű állatokkal lehet találkozni, és bizony nehéz eldönteni, hogy most mivel is állunk szemben. Mondhatnánk, hogy a földanya egy kicsit elfáradt, ezért pár állatot hasonlóra teremtett, ám mégis vannak eltérő vonásaik, amikből fel lehet őket ismerni. Olyan állatokra gondolunk jelen pillanatban, mint a béka és a varangy, a juh és a kecske, az alpaka és láma és még sorolhatnánk. A mostani posztunkban elhoztunk nektek néhány állatot, amik megszólalásig hasonlítanak, de nem ugyanolyanok. Elmondjuk, hogy miket kell figyelnetek ahhoz, hogy képesek legyetek őket a való életben is megkülönböztetni.

1, Jaguár VS. Leopárd

Annak ellenére, hogy nagyon hasonlítanak egymásra, az még nem jelenti azt, hogy ugyanazok is. Az egyik legnagyobb különbség, hogy különböző kontinensen élnek. A leopárdok az afrikai szavanna lakói, míg a jaguárok Dél-Amerika trópusi erdeiben élnek. A jaguárok teste sokkal nagyobb és zömökebb, a leopárdoké pedig inkább macskaszerű. Az sem egy utolsó szempont, hogy utóbbiak imádják a vizet.

- Hirdetés -

2, Aligátor VS. Krokodil

A laikusok könnyedén össze tudják keverni ezt a két állatot, hiszen nagyon hasonlítanak egymásra. Az egyik legnagyobb különbség köztük, hogy a krokodiloknak „V” alakú szájuk-orruk van, míg az aligátoroknak inkább „U” alakú. De árulkodó jel lehet még a fogazatuk. A krokodiloknak még becsukott szájjal is jól látszik a foguk, az aligátoroknak viszont nem, mert nekik szélesebb az alsó állkapcsuk.

3, Láma VS. Alpaka

- Hirdetés -

Ezt a két állatot is nagyon egyszerű összetéveszteni, ám ha alaposabb kutatásba fogunk, illetve jól megfigyeljük őket, akkor könnyedén rájöhetünk melyik a melyik. A egyik legszembetűnőbb különbség, hogy a lámák füle nagyobb, mint alpakáké. Az alpakák szőre puhább és finomabb tapintású, mint a lámáké, és színük is sokkal változatosabb. Az alpakák csordákba verődve szeretnek élni a lámák viszont magányosan tengetik mindennapjaikat. Nem utolsó sorban a lámákat teherhordásra, míg az alpakákat inkább a szőrük miatt tartják.

4, Darázs VS. Méh

Ma már egyre többen képesek megkülönböztetni a méheket a darazsaktól ám ehhez az kellett, hogy elmondják a méheknek nagyon fontos szerepük van így illik rájuk vigyázni. Nos, az első és legfontosabb különbség a két repülő és zümmögő rovar között, hogy a darazsak fekete-sárga színűek, míg a méhek barna-sárgák. A másik, hogy a darazsak testén nincsenek olyan látható szőrök, mint a méhekén. Fontos megjegyezni, hogy egyik sem csíp, hanem szúr, és a méhek belehalnak, a darazsak viszont nem.

- Hirdetés -

5, Juh VS. Kecske

A juhoknak és a kecskéknek is több megjelenésük lehet, de lényeges eltérés, hogy a kecskéknek szakálla van a juhoknak pedig kettéosztott felső ajka. A juhoknak kis farka van, míg a kecskéknek hosszabb és felfelé áll. A juh hímek szarva általában spirál alakban kunkorodik, míg a kecskéknek egyenesen mered az ég felé és inkább laposabbak.

6, Szamár VS. Öszvér

Sokan nem tudják (de nem is kell), hogy a szamár önmagában egy létező faj, míg az öszvér inkább a lovak családjába tartozik. Ha azt látod, hogy ennek az állatnak szamár feje van, de ló füle, akkor tudod, hogy öszvér áll előtted. Nem utolsó szempont, hogy a szamaraknak sokkal nagyobb a fülük, mint az öszvéreknek.

7, Kacsa VS. Liba

Mindkettő nagyon szép állat, és gyakran találkozunk velük, viszont még mindig nehezen tudjuk őket megkülönböztetni. Az első eltérés, hogy a libák sokkal nagyobbak mint a kacsák, a nyakuk is hosszabb illetve a csőrük is máshogy néz ki. A kacsáké lapos a libáké nem.

8, Varangy VS. Béka

Ha hiszed, ha nem nem annyira hasonlítanak egymásra. Persze, ha külön külön látjuk őket, akkor nehezebb megmondani, de amint egymás mellé kerülnek egyértelmű melyik a melyik. A békák bőre simább felületű testük pedig kisebb. A varangyoké ezzel szemben nagyobb és bőrük rücskös, dorozmás. Végül de nem utolsó sorban a békáknak hosszabb lábuk van, mint a varangyoknak.

9, Kaméleon VS. Iguána

Ami leginkább megkülönbözteti ezt a két hüllőt, az nem más mint a szemük. A kaméleonok szeme sokkal jobban kidülled mint az iguánoké. Ezen kívül pedig, olyan színű, mint a bőrük, sőt több mintázat is van benne. Ennek összességétől olyan egyedi a szemük megjelenése. Az iguánoknak viszont normál szemük van.

10, Egér VS. Patkány

A két leghíresebb rágcsáló közti legnagyobb különbség, az eltérő méretük, a farkuk és a fülük kinézete. Az egerek sokkal kisebbek, mint a patkányok, farkuk vékony és hosszú, míg a patkányoknak vastag. Az egereknek a testükhöz viszonyítva elég nagy fülük van, míg a patkányoknak pici. A patkányok pofája nem olyan hosszúkás, mint az egereké.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!