10 világsztár, akik kis híján elvesztették a leghíresebb filmes szerepüket

- Hirdetés -

Mi lett volna, ha? Ez az egyik élet legnagyobb kérdéseinek kezdete. Nemcsak a hétköznapi dolgokra vonatkozóan, hanem például a hollywoodi filmekkel kapcsolatban is. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ma már nem tudnánk megszokni, ha egy másik színész alakítaná egy-egy film főszereplőjét. A Karib-tenger kalózaiban Johnny Depp, a Titanicban Leonardo DiCaprio és még sorolhatnánk, akiket ma már nem cserélnénk le.

Nos, a rendezők tarsolyában nem ők voltak az elsődleges elképzelések. Eredetileg egy teljesen másik színészre esett a választásuk, aki valamilyen okból kifolyólag nem vállalta a főszerepet, de ezt mi nézők egy cseppet sem bánjuk. Cikkünkben olyan világsztárokat mutatunk, akik kis híján elvesztették azt a szerepet, ami valóban híressé tette őket.

Sophie Turner, mint Sansa Stark a Trónok harcában

- Hirdetés -
sansa got youtube 980 10 világsztár, akik kis híján elvesztették a leghíresebb filmes szerepüket

Sophie majdnem elvesztette szerepét a Trónok harcában, ráadásul egész egyszerűen azért, mert rendkívül feledékeny. A színésznő nem érkezett meg a kijelölt időpontra, de iskolájának vezetője összefutott vele ebédidőben és magával vitte őt a meghallgatásra. Később Turner viccesen beszélt az egészről. „A színházi stúdióvezetőm tanácsolta, hogy menjek el a castingra, én mindent meg is szerveztem, de elfelejtettem. Egy kávézóban ebédeltem, amikor elkapott és elhurcolt a meghallgatásra. Akkor még nem sejtettem, hogy ezen múlik, hogy én is világsztárrá váljak.”

Johnny Depp, mint Jack Sparrow a Karib-tenger kalózaiban

johnny depp karib tenger kalozai cosmopolitan e1475489700244 930x465 1 10 világsztár, akik kis híján elvesztették a leghíresebb filmes szerepüket

A Disney vezetőjének egyáltalán nem tetszett, hogy Depp legyen A Karib-tenger kalózai című film főszereplője. Úgy vélte, hogy a színész túl nőies és rettenetesen pimasz. Johnny azonban nem adta fel és sikerült meggyőznie a cég képviselőit arról, hogy ő a legjobb választás a szerepre. Hosszú ideig kitartottak véleményük mellett, aztán megirgalmaztak a színésznek és megkapta a hőn áhított szerepet, így lett belőle Jack Sparrow kapitány.

- Hirdetés -

Arnold Schwarzenegger a Terminátorban

arnold schwarzenegger 1200 10 világsztár, akik kis híján elvesztették a leghíresebb filmes szerepüket

Schwarzenegger kezdetben nem akarta elvállalni a Terminátor főszerepét, ugyanis nem tudott azonosulni a gonosz teremtménnyel. Azt mondta, a nézők már megszokták tőle, hogy pozitív karaktereket alakít, így nem válhat belőle egy szempillantás alatt gazember. Ekkor James Cameron változtatott a koncepción és megígérte a színésznek, hogy a helyes útra tereli majd a gonosz robotot.

Robert Pattinson, mint Edward Cullen az Alkonyatban

- Hirdetés -
robert pattinson alkonyat tenet the batman 09 e8gr 10 világsztár, akik kis híján elvesztették a leghíresebb filmes szerepüket

A jóképű Robert Pattinson elveszíthette volna szerepét, mint a bájos vámpír az Alkonyat című filmben, ugyanis a színész nem tud mosolyogni. Pattinson szerint még az elismert bestseller szerzője, Stephenie Meyer is annyira csalódott teljesítményében, hogy ellenezte a részvételét a filmforgatáson. A híres vámpír „rossz hangulatának” oka az volt, hogy csak nagyon aggódott a szerep komolysága miatt. Egyébként talán éppen ezért, de majdnem Henra Cavill lett Bella szerelme, Edward.

Rachel McAdams, mint Ellie a Szerelmünk lapjaiban

281845 rachel mcadams szerelmunk lapjai.1200x630 10 világsztár, akik kis híján elvesztették a leghíresebb filmes szerepüket

Ryan Gosling és Rachel McAdams szinte tökéletes párként jelentek meg a Szerelmünk lapjai című filmben, ami az egyik legromantikusabb alkotás a filmtörténetben. Ám Gosling egyáltalán nem szimpatizált a színésznővel, így megkérte a rendezőt, hogy távolítsa el őt a filmből. „Talán nem is kéne erről beszélnem, de volt egy nap, amikor tényleg nem tudtak kijönni egymással. Nagyon nem. Ryan odajött hozzám, miközben vagy 150 ember állt körülöttünk a forgatáson és azt mondta, menjek oda. Ezután hatalmas jelenetet csaptak Rachellel. Azt mondta, távolítsam el őt innen és hozzak egy másik színésznőt. Azt mondta, vele ezt nem tudja megcsinálni” – mesélte a film rendezője. Kívánságának azonban nem tettek eleget és a film végül annyira jól sikerült, hogy a két színész is romantikus kapcsolatba került egymással és négy évig alkottak egy párt.

Leonardo DiCaprio, mint Jack Dawson a Titanic című filmben

f905738457b395c55a006374a374c01d 10 világsztár, akik kis híján elvesztették a leghíresebb filmes szerepüket

James Cameron, rendező eleinte Matthew McConaughey-t szerette volna Jack szerepében látni a katasztrófafilmben. A színészt azonban egyáltalán ne csigázta fel a forgatókönyv, így elutasította a felkérést. A legendás szerep így lett Leonardo Dicaprioé, akinek nem volt ínyére a romantikus karakter. A rendezőnek kemény munkájába telt, mire meggyőzte Leot, de nyugodtan mondhatjuk, jó döntést hoztak mindkette.

Will Smith, mint J ügynök a Men in Blackben

sony plans new men in black trilogy without will s e5rz 10 világsztár, akik kis híján elvesztették a leghíresebb filmes szerepüket

Will Smith kiváló alakítást nyújtott a Men in Black című filmben, bár eredetileg nem őt szánták J ügynök szerepére. Bármennyire is furcsán hangzik ma már, de akkoriban a rendező David Schwimmert, a Jóbarátok Ross Gellerét szerette volna látni a filmvásznon. A színész visszautasította az ajánlatot, ugyanis úgy vélte, hogy idősebb partnere mellett jelentéktelennek tűnne.

Gal Gadot, mint Wonder Woman

0565df3bca2bf4b5a8f9bca881a8c799 10 világsztár, akik kis híján elvesztették a leghíresebb filmes szerepüket

Wonder Woman szerepét eredetileg Kristen Stewartnak ajánlották fel, ám a színésznő nemet mondott a felkérésre. Sokan találgatták ennek okát, majd arra a következtetésre jutottak, hogy az Alkonyat Bellája nem akart parókát viselni, mert már a Twilight-ban is elege volt belőle.

Renée Zellweger, mint Bridget Jones

Le journal du coronavirus de Bridget Jones 10 világsztár, akik kis híján elvesztették a leghíresebb filmes szerepüket

Kevesen tudják, de a bolondos Bridget megtestesítője az előzetes tervek szerint Kate Winslet lett volna. A színésznő azonban egy kicsit túl fiatal volt a kultikus brit csajszi szerepére, ugyanis csak huszonhat éves volt, míg Bridget harminc. Végül Renée Zellweger játszotta el, méghozzá rendkívül emlékezetes alakítást nyújtva.

Jamie Dornan, mint Christian Grey A szürke ötven árnyalatában

Jamie Dornan 50 Shades Darker Exercise 10 világsztár, akik kis híján elvesztették a leghíresebb filmes szerepüket

A milliárdos Mr. Grey karakterére a két fő esélyes volt, de egyik sem Jamie Dornan. Ryan Gosling és Robert Pattinson testesítette volna meg a dögös üzletembert, ám a rendező végül sztornózta Pattinsont, míg Ryan Gosling visszautasította a szerepet. Dornan egyébként nem érezte jól magát a forgatáson, egyrészt, mert nem volt kibékülve karakterével, másrészt, mert Dakota Johnsonnal egyáltalán nem kedvelték egymást. A színészt nagyon nehéz volt rábeszélni a folytatásra, ami hatalmas sikernek örvendett a hazai mozikban is.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!