10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

Megosztás

- Hirdetés -

A gyerekszínészek többsége egyik pillanatról a másikra válik világhírűvé. Bár emlékeink megfakulnak az évek során, ha név alapján nem is, arcukat látva biztosan felismerjük őket. A filmek, sorozatok gyermekszínészei nem mindannyian tudtak megküzdeni a hirtelen jött hírnévvel és sikerrel, így egy részük élete éppen emiatt fulladt kudarcba. Mások pályafutása pedig, tragikusan hirtelenséggel ért véget.

Ők ma már csak a felhők felett színészkedhetnek, de mi itt a Földön emlékezetünkben őrizzük jellegzetes filmbéli karaktereiket.

Dana Hill

- Hirdetés -
dana hill 650x497 1 10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

Az Európai vakáció Audrey Griswaldján sokan nevettünk. Chevy Chase és Beverly D’Angelo oldalán ugyanis felejthetetlen alakítást nyújtott. Ezen kívül játszott még a Magnum, az Egy úr az űrből című sorozatokban, de hagnját is kölcsönözte néhány animációs film hősének. Hallhattuk a Fecsegő tipegőkben és a Gumimacikban is. Dana tizenkét éves volt, amikor véget kellett vetnie sportolói karrierjének, mivel az orvosok 1-es típusú diabétesszel diagnosztizálták. Az atletizálás befejeztével döntött a színészi pályafutás mellett.

Dana Hill 10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

A színésznő 62 filmalkotásban játszott, de karrierje 1996. júliusában tragikusan fejeződött be. Dana cukorbetegsége miatt kapott végzetes rohamot. 32 esztendősen a roham miatt kómába esett, majd elhunyt.

Jonathan Brandis

- Hirdetés -
1 1 1 10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

Jonathan Brandis 17 évesen, 1993-ban kapta meg első főszerepét A mélység birodalma című sorozatban, de már ezelőtt játszott a Bír-lak, a Gyilkos sorok, a Végtelen történet II. vagy az Az című film adaptációjában. Brandis a ’80-as ’90-es években rendkívül népszerű volt, a rendezők szinte kapkodtak utána. 27 éves korában, 2003-ban saját kezűleg vetett véget életének. Otthonában találtak rá, barátai pedig elárulták, hogy Jonathan depressziós volt, mert színészi karrierje hanyatlani látszott.

Brad Renfro

2 27 1 10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

Brad Renfro 1982-ben látta meg a napvilágot és már kisgyerekként belecsöppent a show biznisz világába. Tieznegy évesen szerepelt Az ügyfél című thrillerben, amiben Susan Sarandonnal játszott együtt. Majd Brad Pitt oldalán láthattuk a Pokoli lecke című filmben. Renfro 2008 januárjában hunyt el, amikor is túladagolta magát. Már tizenhat éves korában függővé vált, többször a törvénnyel is összeütközésbe került, sőt, tíz napig börtönben is ült. Brad képtelen volt feldolgozni a hirtelen jött világhírnevet és végül ez lett a veszte.

- Hirdetés -

Heather O’Rourke

MV5BNDU3Mzc3MjMyNl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTkwOTkxOA@@. V1 10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

A hatéves kislányt Steven Spielberg fedezte fel, amikor édesanyjával együtt ebédelt az MGM stúdiójában. A híres filmrendező a Poltergeist – Kopogó szellem című horrorban kínált fel neki egy szerepet. A filmnek további két része is készült, amikben szintén Heather alakította a kísértetek által elrabolt kislányt. O’Rourke mindössze tizenöt tévéfilmben szerepelt, mivel 1987 elején megbetegedett és kórházba került. A Kaiser Permanente Hospital orvosai Crohn-betegséggel diagnosztizálták, de sajnos nem jól. Egyes értesülések szerint bélelzáródás okozta halálát, de mások azt állították, hogy a kislány arca felpuffadt a gyógyszerektől, állapota súlyosbodott. Az orvosok hazaengedték volna a kórházból, de a távozáskor szívrohamot kapott, újraélesztették, de nem sokkal később Heather elhunyt. Mindössze tizenkét éves koráig élhetett, de ez idő alatt is maradandót sikerült alkotnia.

River Phoenix

river phoenix 372698 1 402 10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

Joaquin Phoenix neve mindannyiunk számára ismerős. River a híres színész bátyja volt. A ’80-as években ígéretes tehetségnek tartották, sőt, tizenkilenc éves korában megkapta élete első Oscar-jelölését az Üresjárat című filmben nyújtott alakításáért. Játszott együtt Keanu Reeves-szel, Harrison Forddal, de az illegális szerek az ő életét is tönkretették. 1993. október 31-én érte a halál Johnny Depp bárjában, ahol rosszul lett. Testvére és barátai kivitték a klub elé és mentőt hívtak neki, de mire kiérkeztek, River öccse karjaiban végleg lehunyta szemét. River mindössze huszonhárom éves volt.

Marque Lynche

1 85 10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

Lynche pályája a Disney saját gyártású sorozatában, a Mickey egér klubban indult. Ryan Goslinghoz, Britney Spearshez, Christina Aguilerahoz és Justin Timberlake-hez hasonlóan ő is kezdte karrierjét. Marque viszont, a többiekkel ellentétben, 1996 után eltűnt a képernyőről és csak 2004-ben bukkant fel újra az American Idol döntősei között. A nagy siker után azonban Lynche depressziós lett, ezt pedig édesanyja, majd édesapja halála válthatta ki nála. A fiatal férfi alkoholba fojtotta bánatát és halálát is ez okozta. 34 évesen alkoholmérgezésben hunyt el, testére otthonában találtak rá.

Lee Thompson Young

rs 1024x759 130819105530 1024.young .cm .81913 copy 10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

Young a The Famous Jett Jackson nevű Disney-show-nak köszönhetően lett népszerű. Emellett láthattuk a Friday Night Lights amerikai mozifilmben, a Smallville-ben, valamint a Dokik című tévésorozatban is. Young huszonkilenc évesen vetett véget életének, halálát egyetlen fejlövés okozta.

Robert Knox

9 1 1 10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

Knox 1989-ben született és tizenegy évesen kezdte színészi pályafutását. A Channel négy valóságshow-jában is játszott, majd 2004-ben az Artúr királyban is látható volt. A nagy áttörést azonban a Harry Potter és a Félvér Herceg jelentette számára, amiben Marcus Belby-t alakította. 2008. május 24-én érte a halál. A színész és bátyja egy délkelet-londoni bárban voltak, amikor két ismeretlen férfi fenyegetni kezdte a bátyját. Knox testvére védelmére kelt, az egyik támadó pedig leszúrta őt. Az életét már nem lehetett megmenteni.

Christopher Pettiet

2 70 10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

Pettiet a legtöbbünk számára a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se című filmből ismerős. Később szerepelt a Holdpontban Keanu Reeves oldalán, majd Jesse James szerepét is megkapta a Young Riders westernsorozatban. Ezt követően csak kisebb szerepeket kapott, amit nem viselt túl jól. Bánatát alkohollal és illegális szerekkel csillapította, míg végül 2000-ben túladagolásban halt meg.

Olvasztó Imre

17254255 02b8a3f3270de06a7d91a626ee36d21e wm 10 zseniális gyerekszínész, aki sajnos ma már nincs köztünk

Olvasztó Imre nem feltétlenül nevezhető gyermekszínésznek, hiszen az Indul a bakterházon kívül egyetlen fontos szerepe sem volt. Regös Bendegúz szerepében viszont, felejthetetlen alakítást nyújtott. Imrét háromezer fiú közül választották ki a szerepre. Egész Magyarország szívébe zárta a fiút, bár a rossz nyelvek szerint alakítása sem volt igazán kiemelkedő, mivel önmagát játszotta. Ettől függetlenül az Indul a bakterház című film valóban kultikussá vált és a mai napig előszeretettel nézzük meg.

Olvasztó kétszer nősült, de 2013 nyarán a második házassága is zátonyra futott. Ezt már képtelen volt feldolgozni, elbúcsúzott szeretteitől, barátaitól és Csomád közelében felakasztotta magát.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!